Cecilia og Peter fra 'Luksusfælden': Sådan har vi det i dag

Kokken og tjenereleven drømmer stadig om flere børn og eget hus, men nu er det blevet mere realistisk, siden parret fik sat skik på økonomien ved hjælp af eksperterne.

Af Kenth G. Madsen - 31. marts 2020 kl. 20:56

De levede under meget beskedne forhold i en hytte på 36 kvadratmeter i Hvidovre, men nu er 19-årige Cecilia Svarre-Andersen, Peter Christoffersen, 31 og deres baby Luna flyttet til en større fireværelsers lejlighed på 89 kvadratmeter i Brøndby Strand. Og de har samtidig fået sat skik på en økonomi, der hang i laser og pjalter på grund af et umådeholdent forbrug.
– Det er gået rigtigt godt siden, og vi er godt tilfredse med den nye bolig, siger Cecilia, der også har fået et stort ønske om at få Luna i vuggestue opfyldt.
– Men vi er super tilfredse og mangler ikke noget, forklarer tjenereleven på barsel videre til Realityportalen oven på aftens afsnit af ‘Luksusfælden’ på TV3.
LÆS OGSÅ: Se deltagerne: Nyt boligprogram giver ‘Nybyggerne’ kamp til stregen
Inden eksperterne fik sat lup på økonomien, skyldte de i alt 360.000 kroner væk til 16 forskellige kreditorer. Efter betaling af de månedlige afdrag på gælden var parrets rådighedsbeløb skrumpet så meget ind, at Peter ofte følte sig fristet til at optage yderligere kviklån for at få råd til at leve også. De var havnet i en gældsspiral, og der var knas i kommunikationen, når samtalen berørte økonomien.
– Men det går meget bedre nu. Vi følger eksperternes retningslinjer, og vi er begge inde over, så det ikke kun er mig, der bestemmer, fortsætter Cecilia, der fortsat har til opgave at træffe den endelige beslutning, hvis der opstår tvivl i økonomiske spørgsmål.
LÆS OGSÅ: Forsidefruer-Tina: Det er rigtig svært lige nu
Som udgangspunkt måtte parret sælge Peters bil.
– Selvfølgelig savner han den, men vi kan sagtens klare os med bus og tog, mener Cecilia.
Peter havde ellers fået nyt job, hvor han tjente mere end tidligere, men som så mange andre danskere, er han også blevet hjemsendt på grund af corona-krisen. Også det bølgeskvulp agter parret at overleve.
LÆS OGSÅ: BABY NEWS: Sandra har født en velskabt dreng
– Peter får dagpenge, men vi får det til at hænge sammen, siger Cecilia, der er på barselsorlov frem til 7. maj.
– Vores planer går fortsat i retning af flere børn, betale gælden ud, rejse og købe et hus, siger parret svært tilfreds med en nye situation, hvor der hersker overblik og dermed ro i sindet hos begge parter.
LÆS OGSÅ: HER ER DATOEN: ‘Familien fra Bryggen’ er tilbage