Casper taler ud: Droppede kokain og fandt gud

Casper Christen fortæller hudløst ærligt om sine vilde år med kokain og utroskab, og hvordan han fandt tilbage til livet.

Af Nikolaj Vraa - 10. oktober 2020 kl. 9:56

Da Casper Christensen i 2016 ramte bunden, var han gæst hos sangeren Robbie Williams på hans engelske landsted. De skulle skrive på en tv-serie, men den danske komiker kunne ikke mønstre en kreativ tanke. Han var mentalt slidt op efter mange år i overhalingsbanen med druk og kokain.

– Vi har set Melodi Grand Prix, og bagefter ligger jeg i min seng og er plaget af angst og paranoia. Jeg tænker bare, hvad er det for et liv, jeg har bygget op her. Jeg kan høre Robbie render rundt nedenunder. Det er jo absurd det her. Jeg kan ikke tænke og arbejde. Min hjerne fungerer ikke. Det er jo det, der sker, når man tager coke. Man bliver dum som en dør, ikk’. Der gik det op for mig, at jeg ikke kunne leve det liv mere, det måtte stoppe, forklarer Casper, da HER&NU møder ham til en snak om den biografi, som forfatteren og jounalisten Martin Kongsted har skrevet om ham.

LÆS OGSÅ: Sådan gik Stines møde med Niels’ forældre

(Foto: Bo Nymann)

Casper har ikke set Robbie, siden han næste morgen sagde, at hans kone var blevet syg og måtte rejse hjem. Isabel var ikke syg, hun var gravid, og at han som 48-årig skulle være far igen, var endnu et wake up call.

– Jeg begyndte i et langt forløb hos en psykoterapeut, hvor jeg tog klinisk MDMA, der fik mig til at åbne op. MDMA bruges af nogen i nattelivet, men det er oprindeligt lavet til psykoterapi, og det fik mig til at åbne helt op. Så kan man ikke skjule sig bag løgne. Jeg fik set mine dæmoner i øjnene og ryddet op, fortæller Casper.

LÆS OGSÅ: Linse åbner op: Sådan går det med kærligheden

En ny start

Efter terapien var intet som før. En stor omgangskreds blev droppet, han gik i gang med at reparere forholdet til familien, og et nyt familieliv på landet tog sin begyndelse.

– Da jeg kommer ud på den anden side, havde jeg fået vendt det hele på hovedet. Vi flyttede ud af byen, droppede kødet og det hele. Jeg savner ikke noget. Det er bare væk. Jeg er superglad for, at jeg ikke lavede den her bog for seks år siden. Så havde jeg ikke turdet fortælle historien. Så havde det bare været mig, der havde siddet og skamrost mig selv, siger han.

LÆS OGSÅ: Det så du ikke på TV: TV-vært fik nok

Sammen med hustruen Isabel, 34, har han børnene Jagger på 14 måneder og Cooper på tre et halvt år (Foto: Lars E. Andreasen)

Og det gør Casper Christensen på ingen måde i biografien. Efter 25 år taler han ud med Lotte Larzen om deres turbulente forhold, der var præget af hans utroskab, om skilsmissen fra Anette Toftgård, som han var separeret fra, da han blev kæreste med Iben Hjejle, og hvordan Iben og Frank Hvam sendte ham til Thailand for at komme sig over den depression, der ramte ham i 2007. Han lader også tidligere venner kommer til orde, selv om det har gjort ondt at læse, hvad de fortæller om ham.

Og ikke mindst fortæller Casper selv åbent om det forbrug af kokain, der begyndte da han var 42, og nærmest først stoppede, da han stod med næseblod i New York efter en tredages bytur.

LÆS OGSÅ: Ærlige Gunnvør: Afslører hemmelighed

– Der er ingen tvivl om, at det har været alt for meget, men jeg var ikke typen, der sad og tog det på hverdage. Det var, når man skulle i byen og skulle fart på. Det var forbavsende nemt for mig at stoppe. Fra den ene dag til den anden. Jeg har ikke det der misbrugsgén, og det er jeg meget taknemmelig for, lyder det fra den 52-årige komiker, der med biografien er kommet et langt skridt på vejen i sit opgør med fortiden.

– Man tager plasteret af, når såret er ved at være helet. Jeg har lært, at alting er en proces, så det er ikke sådan, at jeg er færdig. Men jeg ved, jeg har aldrig haft det bedre, og jeg har aldrig været mere lykkelig end jeg er nu. Så på den måde er såret helet rigtig meget, og det er også derfor, jeg tør tale om de her ting.

LÆS OGSÅ: Sunnva og Martin tager stor chance i ‘Nybyggerne’
LÆS OGSÅ: Sådan truede Peter Madsen endnu en kvinde