Camilla Bendix’ nye job: Intimcoach

Den garvede skuespiller fungerer nu også som intimcoach, hvor hun hjælper skuespillere med erotiske scener.

Af Katrina Rosendal - 16. maj 2021 kl. 19:58

Netop nu er Camilla Bendix aktuel som landsbylægen Susanne i TV2’s krimiserie ‘Hvide Sande’. Og selvom hun priser sig lykkelig for, at hun fik muligheden for at filme serien i sommer, mens mange af hendes skuespillerkollegaer var ramt af corona-aflysninger, så er hun heller ikke selv gået helt fri. Det har fået hende til at se nye veje.

– Jeg er blevet intimcoach i det år, der er gået, siger 50-årige Camilla Bendix og forklarer:

– Ligesom man altid har haft stuntmænd og kvinder, så er produktions- og filmselskaberne begyndt at have én, der kommer og hjælper med de erotiske scener.

LÆS OGSÅ: Bubbers eks raser mod elskerinden: Hun ville have mit liv

Kommunikation er vigtigt

Opgaven går blandt andet ud på, at Camilla spiller en erotisk scene igennem på settet, hvorefter skuespillerne kan spille scenen og føle sig mere trygge i oplevelsen. På den måde fungerer den garvede skuespiller også som bindeled mellem skuespillere, instruktører og produktion.

– I virkeligheden handler det jo bare om at kommunikere ordentligt og at få talt emnet sex ud af en scene. Så det bliver et arbejde, og så fokus flytter fra alle de tanker, en skuespiller kan have om, hvordan man ser ud i akten, og hvad man lige gør, fortæller Camilla, der indtil videre har haft seks forskellige jobs i sin nye rolle.

LÆS OGSÅ: Kendispar chokerer: Derfor sover vi ikke sammen

Camilla er gift med komponist Ulrik Bencard, som hun har dannet par med, siden hun var 20 år. De ses her i 2014 med sønnerne Louis og Thomas (Foto: Lars E. Andreasen)

Uddannelsen som intimcoach har indebåret adskillige timers lærdom, som blandt andet har talt en masse læsestof og en god håndfuld foredrag. Derudover har Camilla selvfølgelig også kunnet trække på sine mange års erfaring i skuespillerbranchen.

– Jeg tror, at de fleste har det svært med sexscener. Det er noget mærkeligt noget, og vi er jo alle forskellige og har også forskellige grænser. Derfor handler det for mig om at passe på alle, så ingen føler, at deres grænser bliver overskredet. Det er simpelthen bare en akavet situation, som jeg prøver at formidle og gøre spilbar, slår hun fast.

LÆS OGSÅ: Oliver Bjerrehuus og kæresten: Vi vil stifte familie

– Hvide Sande er virkelig en dejlig og smuk by. Jeg anede ikke noget om den før, men nu er jeg virkelig kommet til at holde af den, fortæller skuespillerinden (Foto: Henrik Ohsten/TV 2)

I ‘Hvide Sande’ har Camilla ikke selv nogen intime scener, men hun og Jesper Asholt spiller karaktererne som et ægtepar fra lokalmiljøet.

– Jeg hyggede mig virkelig sammen med Jesper. Vi har arbejdet sammen et par gange før, men vi kender hinanden helt tilbage fra 1990, hvor jeg begyndte på Skuespillerskolen, og han var 3. års elev, forklarer Camilla.

LÆS OGSÅ: WHAT! To deltagere taget i snyd: Smidt ud af realityprogram

LÆS OGSÅ: Carsten Bjørnlunds store interesse: Sprognørd