Botofts bornholmske barndomsminder: Min dejligste ferie

Skuespilleren elsker solskinsøen og har besøgt den hvert år i 16 år.

Af Helle Bill Madsen - 23. august 2020 kl. 15:55

På typisk dansk sommervejr-facon, bliver himlen sort og sender en byge af regn ned over Bornholm, lige da Rasmus Botoft bestiller en is ved Kalas i Sandvig.

Rasmus har ferie på Bornholm i kalenderen hvert år, som han har haft siden barndommen, hvor det dengang var helt normalt med en cykelferie.

LÆS OGSÅ: I hænderne hos Dennis Knudsen: Se Tina Lunds nye look

– Jeg holder utroligt meget af Bornholm og er kommet her hvert år i 16 år, for min søster har et spillested herovre. Som barn var vi på klassisk cykeltur med familien på Bornholm, hvor vi sammen med fætre og kusiner var små 20 mennesker af sted. Vi boede på campingpladsen her i Sandvig, hvor der var det meget kendte bølge-bad. Vi var på mange cykelture rundt forskellige steder i Danmark dengang, fortæller Rasmus Botoft, 48, og fortsætter.

– Jeg var også herovre på spejderlejr og på ro-lejr som barn, og jeg elskede det. Og siden har jeg bl.a. også været herovre til Folkemødet. Det er nu et krav fra vores søn, at vi er en uge på Bornholm hvert år.

LÆS OGSÅ: UPS! ‘Stjerne Boksning’-kamp afsløret før tid

Rasmus Botoft på Bornholm (Foto: Michael Stub)

Fra Kalas på nordkysten af Bornholm er der udsigt til Rasmus’ favoritsted.

– Mit yndlingssted på øen er rundt om HammerKnuden. Jeg elsker gå-turen her fra Sandvig op til Hammershus og så videre ned til Vang. Og den anden vej ad klippestien fra Allinge ned mod Tejn; det er virkelig også en flot tur. Jeg elsker at gå på klipperne, og det kan man jo ikke andre steder i Danmark. Og køreturen langs kysten, hvor der ligger nogle vidunderlige små kystbyer.

LÆS OGSÅ: ‘Paradise’-Jonass har scoret ‘Vild med dans’-babe

Premiere på filmen om Gøg og Gokke “Stan and Ollie”, 07/04/2019
Rasmus Botoft, Lisbeth Wulff og Willi (Foto: Michael Stub)

Nu er cyklen skiftet ud med bil for Rasmus og familien, når de på sommerferie, og naturen har fået konkurrence fra fristelserne på øen.

– Nu nyder jeg også alt det kulinariske, for der er kommet mange gode madsteder herovre. Min yndlingsis i hele verden hedder Sherbet og er her fra Kalas. De har den ikke altid, men i forgårs sendte min søn Wili mig et billede af, at han spiste den. Bornholm har virkeligt fået et boost de seneste par år, hvor der er åbnet nogle fede hoteller og masse af gode restauranter.

LÆS OGSÅ: Wafande efter Pitzner-drama: Klar til ‘Vild med dans’

Sommeren lakker mod enden, men Rasmus opfordrer til at tage til Bornholm hele året.

– Vi har holdt jul her ovre et år. Det er også hyggeligt, når her er meget sne. Det er meget råt. Jeg tror, det er hårdt for nogle at bo her hele året rundt. Men øen er smuk hele året rundt, siger Rasmus, der efter ferien skal i gang med at forberede sine varietéshows i Tivoli.

LÆS OGSÅ: Svend fik kun tre breve: Jeg havde det på fornemmelsen

Læs mere om