Boris Beckers store nedtur: Utroskab, konkurs, bedrageri og fængsel

Boris Becker er slået helt ud af kurs.

Af Nikolaj Vraa - 28. maj 2022 kl. 13:55

Blot et par kilometer fra tennisbanerne i Wimbledon, hvor Boris Becker i 1985 vandt alles hjerter og grundlagde den karriere, der gjorde ham hovedrig, sidder han nu bag tremmer.

LÆS OGSÅ: SE VIDEOEN: Jeppe og Marco afslører alt

Artiklen fortsætter under videoen, hvor dronningen er i Tivoli…

Ved Southwark Crown Court blev han forleden kendt skyldig i at have skjult store værdier for sine kreditorer, efter han i 2017 gik konkurs med en gæld på næsten 420 millioner kroner.

LÆS OGSÅ: FÅ DET FULDE OVERBLIK over Teiturs retssag her

Den voldsomme nedtur, der er endt med en dom på to et halvt års fængsel, tog sin begyndelse en aften i 1999, da Becker druknede sit sidste nederlag på Wimbledon med en vild nat i byen.

På instedet Nobu gjorde han den russisk-algeriske model Angela Ermakova gravid, da de havde sex i et kosteskab. Da det kom frem, kostede det ægteskabet med Barbara, der er mor til hans to ældste sønner.

Skilsmissen og faderskabssagen gjorde et godt indhug i pengetanken, og da han ikke satte sit forbrug ned efter at have indstillet karrieren, sprang den læk.

LÆS OGSÅ: Teitur om voldtægtsanklage: Enhver mands mareridt

For selvom han havde store reklameindtægter og tjente gode penge som kommentator, var det slet ikke nok til at dække udgifterne for det vilde luksusliv i London, Miami og på Mallorca.

I 2017 blev han indhentet af virkeligheden, da en bank stævnede ham for et ubetalt lån, han havde taget i sit hus i Spanien. Det fik hans økonomiske korthus til at vælte og endte med en personlig konkurs. Endnu en skilsmisse gjorde kun ondt værre. Og da kurator tog ham i skjule værdier, blev der rejst en straffesag, der i april kom for retten i London.

LÆS OGSÅ: Flot jubilæumsgave til dronningen: Kærlige klap

Her blev han dømt for at have skjult en ejendom i Tyskland samt aktier for 6,1 million kroner i et teknologifirma. Selvom der var lagt op til syv års fængsel, endte det med to et halvt, hvoraf mindst halvdelen skal afsones.

I 2002 blev Becker dømt for skattesnyd i Tyskland, hvilket var med til at skærpe straffen. Når Boris Becker, 54, har afsonet sin straf, risikerer han i øvrigt udvisning fra England.

 

Læs mere om