Bookmaker: De vinder Melodi Grand Prix

Den erfarne bookmaker Peter Emmike giver her sit bud på, hvem der vinder årets Melodi Grand Prix.

Af Lykke Buhl - 13. februar 2021 kl. 18:54

I onsdags blev de otte artister til året danske Melodi Grand Prix afsløret. Selvom der er et stykke tid til, at musikfesten løber af stablen d. 6. marts i et publikumsløst DR-studie, så er der allerede et bud på en dansk vinder, der skal forsvare Danmark til Eurovision Song Contest i Holland til maj.

I hvert fald hvis man spørger bookmaker hos Danske Spil, Peter Emmike Rasmussen, der gennem flere år har arbejdet med at vurdere sangene til dansk Melodi Grand Prix.

.. Og vinderen er?

Selvom Peter Emmike understreger, at der er tæt løb mellem flere gode sange – og at der i år også er nye betingelser, fordi den danske vinder nu alene skal udvælges af seerne – så har han alligevel udset sig en favorit.

LÆS OGSÅ: HOT NEWS! ‘Paradise Hotel’ får nye værter

Og det er sangen Silver Bullet, som er et saxofon-nummer om ulykkelig kærlighed, der skal fremføres af tvillingerne Alec og Chris Andreev, der til sammen kalder sig The Cosmic Twins.

Silver Bullet lyder virkelig som en moderne Grand Prix-sang. Det er en af de sange, hvor man helt automatisk bare mærker i kroppen, at der er en Grand Prix-sang, når man hører den. Det tror vi, går lige ind hos det publikum, der sidder og ser med hvert år. Desuden skal disse sange jo gerne sætte sig fast i seernes bevidsthed ved første lyt – det tror jeg, at denne kan, forklarer bookmaker Peter Emmike om favoritværdigheden.

The Cosmic Twins med Silver Bullet kunne meget muligt gå hen og vinde det hele

The Cosmic Twins – tvillingerne Chris og Alec (Foto: Morten Rygaard)

LÆS OGSÅ: Her er de otte artister i dansk Melodi Grand Prix 2021

Ikke mindst står blandt andre Lise Cabble bag sangteksten til Silver Bullet, og her har vi altså at gøre med en kvinde, der har vundet Melodi Grand Prix hele fire gange før med sine tekster – ikke mindst ‘Only Teardrops’ fra 2013, der gik hele vejen og vandt Eurovision Song Contest også.

Kendte ansigter

De næste i rækken til de gode pladser på podiet, vurderer bookmaker Peter Emmike at måtte være årets mest velkendte ansigter.

Peter Emmike spår nemlig gode chancer til både Højt over skyerne af producer Chief 1 og musiker Thomas Buttenschøn, samt Øve os på hinanden af skuespiller Jesper Groths band Fyr & Flamme.

LÆS OGSÅ: ‘Landmand’-Stine afslører: Min mor er ikke en del af mit liv

– Højt over skyerne har en super god energi. Det er en glad sang, som godt kan appellere til publikum. Øve os på hinanden har et retro udtryk, og den kommer helt sikkert til at bringe noget fest til showet, så det er også en, man husker, når man skal stemme til sidst.  Alle tre er stærke sange med hver deres selvstændige udtryk. De skiller sig positivt ud, afslutter bookmakeren.

En mulig andenplads kunne gå til Thomas Buttenchøn og Chief 1 med sangen Højt over skyerne

Chief 1 og Thomas Buttenschøn (Foto: PR)

Tredjepladsen kunne godt gå hen og lande hos Fyr & Flamme med sangen Øve os på hinanden

Fyr & Flamme – Jesper Groth og Laurits Emanuel (Foto: PR)