Bogception Le Tour: Svært for Leth

Det har været svært for Jørgen Leth at kunne komme til fest på forlaget Gyldendal.

Af Nikolaj Vraa - 21. maj 2022 kl. 13:55

Jørgen Leth har længe haft problemer med bentøjet, og selvom det er svært for ham at komme rundt, er det ikke umuligt. Med en ledsager, der gav en arm at støtte sig til, kom den 84-årige legende til fods, da der var fest på forlaget Gyldendal. Siden 1996 har fotografen Nils Mejlvang dækket Tour de France, og i bogen ‘Le Tour – 20 års Tour de France fortalt i billeder’ kommer man med over legendariske bjerge, men også op i rytterbussen, i omklædningsrummet og helt tæt på de opløb, hvor en etape afgøres.

Artiklen fortsætter under videoen, hvor Linse og Stephanie fortæller om den nye sæson af ‘Familien fra Bryggen’…

Jørgen Leth, der selv har dækket cykelløbet i årtier, roser fotografen til skyerne.

LÆS OGSÅ: ‘Årgang 0’-stjerne skal giftes

– Jeg kan godt lide at se Mejlvang arbejde. Han vælger sit billede med præcision og indlevelse. Han er tæt på og alligevel på afstand. Han ser øjeblikkene og er omhyggelig. Han går efter det perfekte billede hele tiden. Det kan jeg godt lide. Det kan jeg rigtig godt lide, skriver Leth i sit forord til bogen, hvor også blandt andre Bjarne Riis, Jonas Vingegaard, Rolf Sørensen, Andy Schleck, Tyler Hamilton, Mark Cavendish og Michael Rasmussen medvirker.

– Michael Rasmussen, som alle jo så gerne vil glemme, men som gjorde så voldsomt indtryk som en af Tour de Frances mest vilde, kontroversielle skikkelser.

Hans sejr på Aubisque kan simpelthen ikke glemmes, slår Jørgen Leth fast.

LÆS OGSÅ: Tina Müller forelsket

Læs mere om