Børnenes store ønske opfyldt: Ferie hos farmor

Både dronning Margrethe og kronprins Frederik har nogle af deres bedste barndomsminder fra sommerferierne på det sønderjyske slot.

Af Nikolaj Vraa - 27. juni 2021 kl. 11:55

Dronning Margrethe tog onsdag, 23. juni, hul på sin årlige sommerferie på Gråsten Slot, og snart får hun familien på besøg. Det erfarer HER&NU.

Majestæten, der allerede har selskab af sin lillesøster, prinsesse Benedikte, kan glæde sig til, at kronprins Frederik og kronprinsesse Mary snart kommer med alle børnene. Dermed går prins Christian, prinsesse Isabella, prins Vincent og prinsesse Josephines store ønske om at holde en rigtig ferie med farmor i opfyldelse.

LÆS OGSÅ: Dronningen truet på livet: Ville bombe slottet

Tidligere år har Frederik og Mary holdt to-tre ugers ferie i Gråsten med børnene, mens droninngen har været på Marselisborg Slot i Aarhus. Og når der så midt på sommeren var ”skiftedag” på det sønderjyske slot, har kronprinsfamilien enten rejst videre samme dag eller weekend, som dronningen ankom.

Årsagen til de ændrede ferieplaner er sandsynligvis, at kronprins Frederik snart skal til Japan for at overvære de Olympiske Lege, og at dronningen i juli skal på sommertogt med kongeskibet Dannebrog til Færøerne og Grønland.

LÆS OGSÅ: Christians første job: I lære som konge

Dronningen ankommer i øvrigt onsdag til Sønderborg med Dannebrog for anden gang på 10 dage. Den officielle modtagelse finder dog som altid sted på torvet i Gråsten. Allerede torsdag er hun tilbage på kongeskibet. Denne gang for at modtage nye officerer fra Søværnet. Og fredag flyver hun til København på dagsbesøg. Her skal hun deltage i livgardens urparade på Rosenborg Slot og åbningen af vikingeudstillingen ‘Togtet’ på Nationalmuseet, inden turen går tilbage til Gråsten igen.

LÆS OGSÅ: Mary bruger bolden: Vi skal stå sammen