Blev forladt af far: Min familie er en gave

Hun er vokset op uden sin far, og derfor sætter Frederikke Stolbjerg endnu mere pris på sin mand og faren til sine børn, Anders Sandberg.

Af Lotte Knudsen - 12. oktober 2022 kl. 20:30

39-årige Frederikke Stolberg har haft en god barndom med sin mor og sin stedfar, men alligevel har hun altid følt, at noget har manglet.

– Min far forlod min mor, da hun var højgravid med mig. Han flyttede til Tyskland, og han har ikke boet i Danmark siden, fortæller Frederikke, da HER&NU besøger hende og hendes mand Anders.

LÆS OGSÅ: ‘Bachelor’-Kasper taler ud om forlovelse

I de første mange år af sin barndom hobede spørgsmålene sig op hos Frederikke, som indimellem fantaserede om en faderfigur.

– Jeg havde en god veninde, som havde en far, og derfor havde jeg en forestilling om, hvordan en far skulle se ud og være. Legesyg og opmærksom, forklarer hun.

LÆS OGSÅ: ‘Landmand’-deltager har fundet kærligheden i Norge

Det første møde

Det var først, da Frederikke blev otte år, at de første brikker til hendes livs puslespil faldt på plads.

– Min mor tog kontakt til min far, da jeg var otte år, da jeg havde et ønske om at se ham, forklarer Frederikke.

LÆS OGSÅ: Stine og Karsten har fire skilsmisser bag sig: Drømmeforhold

Frederikkes far indvilligede i at komme til Danmark og besøge sin datter, men mødet levede ikke helt op til Frederikkes forventninger.

– Jeg gemte mig på toilettet, da han kom. Det hele var ret overvældende, forklarer hun og fortsætter:

– Han var ikke, som jeg havde forstillet mig. Min far var ikke vant til små børn, så han fjollede ikke rundt på den måde, som jeg havde tænkt, forklarer hun.

Alvorligt syg

Til trods for en broget fortid og forskelligheder har Frederikke og hendes far kontakt den dag i dag.

– Vi har haft lidt kontakt de seneste år, og det har været dejligt for mig at lære ham bedre at kende, fortæller hun.

LÆS OGSÅ: Efter alvorligt sygdomsforløb: Familien er vigtigst

I dag bor faren i England, og han er blevet alvorligt syg.

– Min far blevet rigtig syg med Parkinson, og jeg har lyst til at besøge ham. Han er her jo ikke for evigt, og når man har et ønske om at lære en bedre at kende, så har det jo en udløbsdato.

Den store drøm

I og med at Frederikke er vokset op uden sin far, har drømmen om en kernefamilie fyldt meget hos hende, og i dag nyder hun at iagttage sin egen familie på fem.

– Det er jo en kæmpe gave for mig at se Anders sammen med vores børn. Der rører mig virkelig. Det er fantastisk. Han er en sindssygt god far, og han elsker sine børn. Jeg glæder mig meget på mine børns vegne over, at de får lov til at opleve det.

LÆS OGSÅ: Nyt drama: Usympatisk, klam og ulækker

Frederikke har aldrig været sur på sin far, men hendes eget familieliv har gjort det endnu sværere at forstå ham.

– Jeg kan mærke, hvor intens min kærlighed er til mine børn er, så jeg har meget svært ved at forstå, at man vil opgive det, forklarer hun og fortsætter:

– Men alle har jo deres grunde til at gøre, som de gør.

Lige nu er Frederikke og hendes mand Anders aktuelle i ‘Nybyggerne’ hver onsdag kl. 20.00 på TV 2 eller på TV 2 PLAY, hvor de er i fuld gang med at renovere et 127 kvm typehus i Horsens.