Blachman i overraskende udmelding

Igen er det ikke til at forudsige, hvad der kommer fra Thomas Blachman.

Af Caroline Grønne Wigdal - 23. februar 2021 kl. 16:15

Den 57-årige ’X Factor’-dommer har de sidste tre år vundet talentkonkurrencen med alle tre forskellige kategorier.

Derfor kunne man fristes til at tro, at han i år ville fortsætte den gode stil og vinde ’X Factor’ for fjerde år i træk – men sådan lyder svaret ikke, når man spørger ham.

– Jeg vil gøre alt, hvad jeg overhovedet kan gøre, for at Martin og Nanna skulle vinde. Det er sådan et slags mennesker, jeg er. Men om jeg kommer til at vinde alligevel? Så er det ikke min skyld, siger Thomas Blachman.

LÆS OGSÅ: Melvin Kakoozas afløser: Her er den nye ‘X Factor’-vært

(Foto: Bo Nymann.)

Lidt hans skyld er det nu alligevel, det indrømmer han gerne. Og der er også grænser for, hvad han vil gøre, for at lade sine meddommere vinde 2021’s udgave af ‘X Factor’.

– Det eneste, jeg ikke vil gøre, det er at lave noget lort selv, så de kommer til at vinde. Jeg kan ikke hindre dem i, at de kommer til at lave noget lort, og at de derfor ikke kommer til at vinde. Jeg er jo ikke deres far, lyder det fra dommeren.

LÆS OGSÅ: Tina Lund afslører flytteplanerne

Grunden til Blachmans håb for Oh Land og Martin Jensen er egentlig bare, at han under dem en god oplevelse.

– Så de på en eller anden måde føler glæden, når de kommer hjem og skal have en lur. Det får de brug, siger han.

Nanna og Martin vil begå fejl

På fredag går det som bekendt løs med første liveshow, og den garvede musiker har en klar idé om, hvordan det hele kommer til at gå de næste mange uger frem til finalen.

– Nanna har den unge kategori, og alle ved, at hun skal bare vinde. Der er ikke noget alternativ. Hun skal vinde. Martin vinder jo også gerne – og han kan sikkert også gøre nogle ting. Han har udviklet de her solister, og det har måske været lidt op ad bakke, siger han.

LÆS OGSÅ: TV 2 melder ud: Flere ændringer i ‘X Factor’

Alligevel bliver det nok ikke let for hverken Oh Land eller Martin Jensen at vinde.

– Jeg gør det, jeg gør, som man også så på bootcampen: Jeg sætter folk sammen, der passer sammen. Jeg går ind og laver et musikalsk højdepunkt. Martin vil sikkert gerne gå ind og vise, hvor vild han er. Jeg håber, han får et chok. Jeg er overbevist om, at de begge to kommer til at begå nogle fejl. Det er der, jeg rykker videre frem i feltet. Det er der ingen tvivl om, for det er en helt særlig disciplin at lave det her, forudser Blachman.

LÆS OGSÅ: Melvins kæmpe chok: Bliver ikke vært på ‘X Factor’

Grupperne har ry for at være en udfordrende kategori at nå i en finale med, men det har han flere gange formået at gøre. Han gjorde det med ‘Place on Earth’ og ‘Anthony Jasmin’.

Hvis Blachman vinder denne sæson, vil det altså være fjerde år i træk, og det vil være tredje gang i den danske ‘X Factor’-historie, han vinder med kategorien grupper. Hans tre grupper er The Kubrix, Simon & Marcus samt Neva & Ida.

LÆS OGSÅ: ‘X Factor’-babe scorer kendt musiker

Læs mere om