Blachman: Danskerne har lært at elske mig

Thomas Blachman har delt vandene med sin frembrusende personlighed og hang til enetaler. Han er dog mere elsket nu, mener han selv.

Af Newspaq - 13. februar 2015 kl. 09:05

Han siger sin mening og er ikke bleg for at give både deltagere og seere en prædiken med oven i købet.
‘X Factor’-dommeren Thomas Blachman ved godt, han ikke altid har været danskernes yndling. Men efter seks sæsoner som dommer i det populære tv-show, mener han, at danskerne endelig har lært at elske ham.
– Jeg er ligesom danskernes Stockholmsyndrom, siger Thomas Blachman med henvisning til det psykologiske begreb, der beskriver den absurde hengivenhed, der kan opstå mellem et gidsel og hans gidseltager.
LÆS OGSÅ: Blachman: ‘X Factor skaber ikke stjerner
LÆS OGSÅ: ‘X Factor’-Lucy venter sit andet barn
Danskerne har brug for mig
Med sin karakteristiske Blachman-stemme, som sjældent afslører, om det, der siges, i virkeligheden er ment ironisk, fortsætter Thomas Blachman med at beskrive, hvordan, han mener, danskerne nu er blevet bedre til at rumme ham.
– Det er endelig feset ind hos folk, at de har brug for sådan en som mig. Fordi jeg allerede er en del af dem, siger han og fortsætter:
– Jeg føler mig kærligt imødekommet nu.
Den 51-årige jazzmusiker, der i år tager hul på sin syvende sæson som dommer i ‘X Factor’, oplevede sidste år for første gang at vinde showet med sin duo ‘AnthonyJasmin’.
LÆS OGSÅ: Blachman om Martin-afbud: Hvad fanden er det for noget pis
Remee og Lina skal jo vinde
I år er den – i ‘X Factor’-sammenhæng mindst populære kategori – “grupper” endnu en gang tilfaldet den garvede dommer. Og spørger man Thomas Blachman, hvordan han selv vurderer sine vinderchancer, lyder det korte svar:
– Med det rigtige sangvalg og en overraskende god performance fra mine deltagere tror jeg på det, siger han og uddyber derefter sit svar i en lidt længere version.
– Jeg er til stede i nuet og reagerer på det, jeg får smidt i hovedet lige nu. Så hvis konkurrencen er en kreativ konkurrence, hvor det handler om – med det man nu har som udgangspunkt – at skabe det sundeste og mest fejlfrie, så vil jeg mene, at jeg har en chance, siger han.
– Men Remee og Lina skal jo vinde med det arsenal af unge sportsvogne, der holder i deres garage, tilføjer Thomas Blachman med en denne gang umiskendelig lyd af ironi i den drevne mandestemme.
Thomas Blachman stiller i år op i X Factor med grupperne ‘Citybois’, ‘Finn og Rie’ samt ‘Ivarsson, Bang og Neumann’. Første liveshow løber af stablen i aften kl 20.00 på DR1.
LÆS OGSÅ: Citiboys: ‘X Factor’ gør det nemt at lave damer
Følg med på vores Facebook-side og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.