Bent Fabricius-Bjerre på Mallorca: Jeg holder mig i gang

HER&NU har besøgt den 94-årige komponist ved hans ferieparadis på Mallorca

Af Kenth G. Madsen - 3. august 2019 kl. 15:58

Bent Fabricius-Bjerre har haft hus på Mallorca siden slutningen af 1950’erne, og forleden kom han kørende i sin opsigtsvækkende strandbil ved havnefronten i Port d’Andratx, hvor han holder ferie.
LÆS OGSÅ: Grevinde Alexandra taler ud: Nedturen har gjort mig stærk

Bent Fabricius-Bjerre nyder at køre i sin Mini Moke i det varme klima på Mallorca (Foto: Michael Stub).


Bilmodellen er en nostalgisk Mini Moke.
– Jeg købte den for 30 år siden. Det er en slags mini-jeep, der oprindeligt blev brugt til indsættelse under krigen. Den er perfekt til det varme klima, siger den 94-årige komponist, hvis kone, Camilla Arndt, befinder sig i parrets sommerhus under mødet med HER&NU i ferieparadiset.
Der var en ganske bestemt årsag til, at Bent Fabricius-Bjerre i tidernes morgen købte feriebolig på Mallorca.
LÆS OGSÅ: Gunnvør: Slut med at udstille børnene

Artiklen fortsætter efter ‘Bryllup for millioner’-videoen, hvor Cristel planlægger bryllup på Mallorca

LÆS OGSÅ: Jonass undrer sig: Har Anne faket sine orgasmer?
Gennem sit pladeselskab, Metronome, havde han kontrakt med den populære hedengangne duo Nina & Frederik, der solgte mange plader i store dele af verden herunder Spanien. Den daværende regering ledet af diktatoren Fransisco Franco tillod ikke udlændinge at udføre kapital optjent i landet.
– Nina & Frederik havde sparet 400.000 kroner op i royalties fra salg af plader. Via en spansk stråmand købte jeg et hus på Mallorca. Dengang var der ikke så mange hoteller og restauranter som i dag. Vi tog altid til Port d’Andratx, når vi skulle have en drink, husker Bent Fabricius-Bjerre, der senere købte et andet hus i nærheden af havnen.
LÆS OGSÅ: Realitybabe dropper botox: Ikke til at kende

Musik holder mig i live

Selvom ophavsmanden til ”Olsen Banden” og ”Matador”-temaerne har nået en høj alder, så er han stadig aktiv og glad for nye udfordringer.
– Dette er mit fristed, og jeg skriver ofte nye kompositioner hernede, fortsætter ent Fabricius-Bjerre, der senest har leveret musik til brødrene Avaz-filmene ”Mens Vi Lever” og den kommende premierefilm, ”Kollision”.
Derudover optræder han også ved pianoet sammen med cellisten Live Johansson og hendes strygekvartet.
LÆS OGSÅ: AFSLØRING: Vild ‘Familien fra Bryggen’-sæson i vente
– Musikken er med til at holde mig i live og holder mig i gang. Jeg har også en teori om, at man ikke skal se sig tilbage og bekymre sig. Sket er sket, og man bør ikke ærgre sig. Jeg synes, det er mere spændende, hvad der sker i morgen. Det, som er sket, kan man jo alligevel ikke lave om på, fastslår Bent Fabricius-Bjerre.
– Det er faktisk sjældent, jeg siger nej til nye tilbud, fordi det ofte afføder nogle sjove oplevelser, siger komponisten, som sørger for at holde sig i form fire gange om ugen på tennisbanen.
Ridesporten har han dog været tvunget til at lægge på hylden.
– Min hest begyndte at snuble. Jeg faldt heldigvis ikke af, men det var lidt af en advarsel. Min søn mente, det var for farligt at blive ved med det. Jeg kunne jo risikere at dø, hvis jeg faldt af hesten. Så jeg valgte at følge hans råd.
LÆS OGSÅ: CHOK: Princess Natascha og Nadia Shila droppet i ‘De unge mødre’

Har overlevet to sølvbryllupper

Bent Fabricius-Bjerre og hans nuværende kone Camilla Padilla Arndt (Foto: Michael Stub).


Bent Fabricius-Bjerre har en særlig rekord, når det gælder stabiliteten i ægteskaber.
– Jeg var 80 år, da jeg blev gift for tredje gang i mit liv. I forvejen havde jeg overlevet to sølvbryllupper med mine ekskoner. Det er da meget godt gået, ikke? smiler den 94-årige komponist.
LÆS OGSÅ: Linse Kessler langer ud efter Kongehuset: Stop!
Først blev han gift med Harriet Frederikke Dessau den 28. februar 1948 frem til hendes død i marts 1975. Den 12. februar 1977 blev han gift med Anne Mechlenburg (Anne Fabricius-Bjerre) til skilsmissen 2004. Hans nuværende kone Camilla Padilla Arndt (billedet) blev han gift med den 4. september 2005.
Og hvis Bent Fabricius-Bjerre overlever sin mor med et år, så kan han teoretisk set nå at opleve sit livs tredje sølvbryllup. Hans mor Rigmor Fabricius-Bjerre døde i en alder af 104 år.
LÆS OGSÅ: Ung mor ville steriliseres: Nu er hun gravid
LÆS OGSÅ: STORT TILYKKE! Realitybabe er blevet gift