Bent Fabricius-Bjerre hyldet af prinsesse Benedikte

Der var lagt op til et brag af en musikalsk fest, da komponisten blev mindet.

Af Lise Benzon - 4. september 2021 kl. 15:55

Præcis et år og en måned efter, at musikken for altid forstummede fra Bent Fabricius-Bjerres klaverkyndige hænder, blev DR’s Koncertsal fyldt af folk, der stadigvæk er ”forelsket i København”erens kompositioner.

Men også hans personlighed fik mange til at trække på smilebåndet. Deriblandt prinsesse Benedikte, 77, som blev modtaget af Bent Fabricius-Bjerres enke, Camilla Arndt.

– Han var jo et vidunderligt og morsomt menneske, som jeg har kendt i rigtig mange år. Rigtig, rigtig mange år! Vi har haft forskellige berøringsflader, som har været morsomme, og jeg tror ikke, jeg er den eneste, der glæder mig, lød det varmt fra prinsessen, der også glædede sig til at vippe med foden.

LÆS OGSÅ: SE BILLEDERNE: Mary i sit livs form

Artiklen fortsætter efter videoen, hvor man kan se kronprinsesse Mary åbne Lolland International School.

– At høre hans vidunderlige musik. De skønne sange, som man igennem årtier har lært at værdsætte. Det bliver en festaften, slog hun fast.

Gæsterne ved koncerten kunne nyde en aften med Bent Fabricius-Bjerres elskede numre fremført af blandt andre hans gode ven gennem mange år Eddie Skoller, Trine Pallesen og en række andre musikere, som arbejdede tæt sammen med ham.

LÆS OGSÅ: Nynne anklager Robert Hansen for vold: Her er hans svar