Bent Fabricius-Bjerre er død

Komponisten Bent Fabricius-Bjerre er død i en alder af 95 år.

Af Helle Bill Madsen - 28. juli 2020 kl. 10:37

Komponisten Bent Fabricius-Bjerre er død efter kort tids sygdom, oplyser familien i en mail.

Han blev 95 år.

LÆS OGSÅ: GODT NYT! Prins Joachim i bedring

Bent Fabricius-Bjerre er blandt andet kendt for at stå bag de berømte temaer til ‘Olsen Banden’ og ‘Matador’, og han har skrevet musikken til et utal af andre tv-serier, film, musicals, teaterstykker med mere.

Herunder kan du se et billede af Bent Fabricius-Bjerre klædt ud som Egon Olsen fra ‘Olsen Banden’ underholde prins Henrik og Dronning Margrethe, der selv var klædt ud som karaktererne Bøffen og Yvonne

Mens Dronningen morede sig i baggrunden som Yvonne fra Olsen Banden, løftede Prins Henrik som ‘Bøffen’ truende svensknøglen mod Bent Fabricius-Bjerre, der havde en slående lighed med Egon Olsen i 2016. Værten bød Dronningen velkommen, og indenfor forvandlede hun sig til filmens morsomme, farverige rappenskralde med store øreringe og bred hat (Foto: Mega Agency)

Det er et rigt og fuldt levet liv, der nu er sluttet. Med en mor, der blev 104 år, havde Bent Fabricius-Bjerre de gode gener til et lang liv, og det fik han.

Tre ægteskaber og fire børn med sin første hustru, Harriet Dessau, som han var gift med fra 1948 til 1975, hvor hun døde som 49-årig. Børnene Susanne, Poul, Jan og Henrik har også givet Bent en kæmpe flok børnebørn og oldebørn.

LÆS OGSÅ: Bent Fabricius-Bjerre på Mallorca: Jeg holder mig i gang

I 1977 giftede Bent sig med erhvervskvinden Anne Mechlenburg Warnøe, som i forvejen havde børnene Helle, Dorte og Peter Warnøe. Ægteskabet varede frem til 2004, hvor de blev skilt.

Bent var under en julefrokost i 2003 blevet forelsket i den 42 år yngre sekretær Camilla Padilla Arndt, som var ansat i et arkitektfirma, som havde til huse i Bent Fabricius-Bjerres ejendom. To år efter mødet under ris a’ la’ manden blev Bent og Camilla gift på græsplænen foran parrets hus i Hellerup. Camilla havde mistet sin mand, og fra sit ægteskab havde hun to børn.

Herunder kan du se et billede af Bent med konen Camilla, der nu er blevet enke

Bent Fabricius-Bjerre og hans kone Camilla Padilla Arndt, der nu er blevet enke (Foto: Michael Stub).

Bent Fabricius-Bjerre lagde stor vægt på, at han fungerede bedst i et parfold, og der er er ingen tvivl om, at det er en meget elsket ægtemand, far, bedstefar og oldefar, som nu er gået bort.

Familien oplyser, at bisættelsen vil foregå privat.

LÆS OGSÅ: ‘Hjem til gården’-Tinas familietragedie: Mor og far brændt ihjel

LÆS OGSÅ: Linse om at bo i campingvogn: Det er balsam for sjælen