Benjamin og Tanne fra ‘X Factor' byder op til dans: Aktuelle i Melodi Grand Prix

To tidligere ‘X factor’-stjerner skal sammen synge sig ind i danskernes hjerter den 7. marts til Melodi Grand Prix.

Af Katrina Rosendal - 1. marts 2020 kl. 15:58

I sidste års omgang ‘X Factor’ konkurrerede 22-årige Tanne Amanda Balcells og 17-årige Benjamin Rosenbohm mod hinanden. Han som solist, og hun som en del af gruppen Echo. Men når det danske Melodi Grand Prix 7. marts bliver afholdt, er de på samme hold. De to gode venner skal nemlig forsøge at vinde Grand Prix-trofæet med sangen ‘Yes’ under kunstnernavnet Ben & Tan.
Hvad har I lavet siden ‘X Factor’?
Ben: Lige efter ‘X Factor’ spillede jeg en del jobs. Det var mega sjovt, fordi det også er en form for arbejdserfaring. Ellers går jeg på IB (International Baccalaureate red.), som er en international uddannelse, der svarer til gymnasiet. Jeg bliver færdig til juni.
Tan: Jeg havde et par jobs, men det var også det. Den stoppede ret brat for mig, den ‘X-factor’-drøm. Jeg gik ud og fik mig et voksenjob. Jeg blev pædagogmedhjælper, og det, synes jeg, var rigtig fedt. Det fortsatte jeg med indtil ‘Yes’ kom, og så blev min arbejdsplads og jeg enige om, at musikken tog for lang tid, så jeg blev nødt til at stoppe.
LÆS OGSÅ: Ny Melodi Grand Prix’-sanger: Jeg gør det ikke for showet 
Hvordan er I nu havnet i det danske Melodi Grand Prix?
Tan: Vi blev begge ringet op og spurgt, om vi havde lyst til at synge nummeret. Lige så snart jeg hørte det, blev jeg bare forelsket. Jeg tænkte: ”Det skal jeg simpelthen bare synge”. Jeg ville have det så dårligt med at se nogle andre lave det nummer, for jeg følte, at det passede så godt til mig, men også som det næste skridt efter ‘X Factor’ mod drømmen om at lave musik.
Ben: Det, som jeg fik med fra ‘X factor’, var en masse erfaring. Det med at stå på scenen og arbejde på et projekt. Det har jeg kunnet tage med mig til f.eks. musikskolen, og det har hjulpet mig rigtig meget.
LÆS OGSÅ: Her er alle finalisterne i melodi Grand Prix
Havde I betænkeligheder ved at sige ja?
Ben: Jeg havde allerede oplevet, at det at være med i ‘X Factor’ gik rigtig meget udover min skole, fordi jeg havde to-tre måneder, hvor jeg bare ikke var der. TV 2 gav mig en mentor, der kunne hjælpe mig med at følge op på alle de ting, jeg var gået glip af, men det var jo stadig ikke det samme. Det var pisse hårdt. Da jeg så blev spurgt, om jeg ville være med i Grand Prixet, var der selvfølgelig ingen tvivl, det er jo min drøm, og at arbejde med musik giver mig så meget livsglæde. Men på den anden side overvejede jeg også, om jeg havde mentalt overskud til at være så meget væk fra min skole igen.
Tan: Musikken kommer altid i første række. Det er meget nemt for mig at vælge alt andet fra. Jeg fokuserer kun på musikken. Da jeg hørte sangen, var jeg ikke i tvivl, for det er jo ikke sådan, at jeg bare siger ja til alt. Jeg skal kunne mærke det.
LÆS OGSÅ: Sys Bjerre efter mange års vrede: jeg har fundet balancen 
Er det en fordel, at I allerede kender hinanden?
Ben: Når man laver noget så intenst, er det meget godt, at man har et menneske, som man allerede kender og på den måde har et forhold at bygge videre på.
Tan: Jeg føler, at Benjamin og jeg bedre kan relatere til hinanden, fordi vi har været igennem ‘X Factor’ sammen og ved, hvordan det er. Det er der jo ikke mange, der ved.
LÆS OGSÅ: 5 ting du ikke vidste om ‘Luksusfælden’