Benedikte på besøg hos hjemløs

Som kongelig møder man mennesker fra alle dele af samfundet.

Af Jan Körner - 12. december 2020 kl. 15:56

Forleden fik prinsesse Benedikte et kig ind hos en af de svageste grupper, da hun var på besøg på herberget Hellebro i Valby, hvor unge hjemløse mellem 18-29 år kan få en pause fra det hårde liv på gaden.

Først fortalte stifteren af herberget, Eva Riedel, om de mange udfordringer, de unge møder i samfundet og lidt om, hvordan herberget er opbygget, hvorefter Benedikte fik en rundvisning i de imponerende lokaler lige overfor Nordisk Film.

LÆS OGSÅ: SE BILLEDERNE: Kærlighed og kobberbryllup

Under rundturen fik Benedikte mulighed for at besøge beboeren Sina, der åbnede til sit lille værelse.

Og det var en tydeligt imponeret Benedikte, der efter turen talte med pressen.

– Det har været en meget stor oplevelse og berigende. Det er også en facet af dagligdagen her i Danmark, og så er det jo skønt, at der er nogle personer, som er så idealistiske, at de vil give de unge mennesker nogle rammer og en tryghed, som de ellers ikke kan få, fortalte Benedikte.

LÆS OGSÅ: Mads Langer skal være far

Der var flere ting, der gjorde indtryk, men det største indtryk var hun ikke i tvivl om.

– Måske at høre om hele forløbet og at møde nogle af de unge, der har været frygtelig søde. De var meget ligetil og glade. De virker ikke spor trykkede af situationen – ikke på grund af mit besøg – men i deres situation. Og det er jo tegn på, at de har nogle trygge rammer, sagde hun til HER&NU.

LÆS OGSÅ: Efter Joachims rædselsår: Jul med mor

Benedikte var også på besøg i den lille, hyggelige gårdhave (Foto: Anthon Unger)

Hun roste de mange frivillige, der får herberget til at fungere.

– Der er i allerhøjeste grad brug for et sted som det her. Det er jo fantastisk, at der er nogle, der tager initiativet til at lave det her. Det er helt fantastisk og ærefuldt, og det varmer hjertet, lød det fra prinsessen.

LÆS OGSÅ: Stine og Niels træffer stor beslutning: Vi er sikre i vores valg