Benedikte begejstret for sit nye portræt: Fantastisk morsomt

Prinsesse Benedikte er meget tilfreds med sit nye, moderne portræt af Lars Physant.

Af Nikolaj Vraa - 29. maj 2021 kl. 11:58

Prinsesse Benedikte, 77, er blevet en del af samlingen på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot i Hillerød. Her afslørede hun i torsdags et nyt portræt malet af Lars Physant. Han har to gange tidligere malet prinsessen, ligesom han også har lavet portrætter af dronning Margrethe og dronning Anne-Marie.

Prinsesse Benedikte er meget begejstret for hans teknik med at male på lærreder, der er fæstnet til reliefstrukturer af træ. Og at man kan se, hvem det forestiller.

– For det første kan jeg godt lide, at man kan se, hvem det er. Det sætter jeg altså virkelig stor pris på. Men det har også fået et moderne set up. Det, at det ikke er omgivet af en ramme, er jo også specielt, sagde hun bagefter til pressen.

LÆS OGSÅ: Joachim og Marie om livet i Frankrig: Vi er friere her

– Jeg synes, det har været fantastisk morsomt, sagde prinsessen til Lars Physant, da hun havde afsløret portrættet (Foto: )

LÆS OGSÅ: Mary dybt rørt: Min lille store mand

Ifølge museet er hun på portrættet omgivet af genstande og billeder, der underbygger fremstillingen af hendes baggrund, rolle og person.

Billedet, der hænger på væggen i maleriet, er Vilhelm Hammershøis ‘Interiør med punchebolle’, som er ejet af prinsesse Benedikte personligt. På bordet står et Rigmor Mydtskov-portræt af hendes mor, dronning Ingrid, ligesom der er et fotografi med hendes søstre.

Lars Physant har iscenesat prinsessen i salonen i hendes lejlighed i Christian VIII’s Palæ på Amalienborg (Foto: )

Dog er der ikke blevet plads til alle hendes børn og børnebørn. Det er kun datteren prinsesse Alexandra og hendes to børn, grev Richard og komtesse Ingrid, der har fundet vej til det nye portræt.

– Jeg synes, det har været fantastisk morsomt. Man keder sig ikke i Deres selskab, sagde prinsesse Benedikte til Lars Physant, da hun havde afsløret portrættet.

LÆS OGSÅ: Kong skrald: Kronprinsen trækker i arbejdstøjet

LÆS OGSÅ: Mary om prins Christians beslutning: Vi støtter ham