Beha-sønnerne slog ny rekord: Kurs mod sejr

Brødrene formåede at sejle Danmark rundt på blot 70 timer.

Af Nikolaj Vraa - 12. juli 2020 kl. 14:58

To dage, 22 timer, 24 minutter og 21 sekunder. Så hurtigt kom Emil, 30, og Theis Midé Erichsen, 27, Danmark Rundt sammen med resten af besætningen på kapsejladsyachten Childhood1. Det betød, at de havde slået Danmarksrekorden med næsten 10 timer.

– Vi har fået lov at få et indblik i en verden, som jo ellers ikke er noget, som vi forstår os ret meget på, Theis og jeg. Vi har fået lov at sejle med nogle af de bedste sejlere i verden på en tur rundt om Danmark. Det har været helt vildt. Og at vi så sætter den hurtigste tid, det er jo bare et mega plus i bogen. Det har været super sjovt, fortalte Emil til TV2, lige efter Childhood1 havde krydset målstregen ved Aarhus onsdag klokken 13.03.

LÆS OGSÅ: Irina Olsen: Jeg har stadig svært ved at finde balancen

– Når vi normalt sejler langt, så er det jo med benene oppe og kaffe på kanden. Her blev der bare sejlet kapsejlads hele tiden. Det kan godt være, du kun når at ligge i køjen i 30 minutter, inden du bliver jaget op igen. Så vi sov med alt tøjet på, og vi var pjaskvåde hele tiden. Specielt turen tilbage fra Bornholm tirsdag var hård. Der havde vi tyve timer med mellem 15-20 sekundmeter. Den trak tænder ud, sagde den erfarne sejler, der fik mange spændende oplevelser på distancens 775 sømil (1.435 km).

– Da vi startede fra Rømø på Vestkysten, havde vi vinden i nakken og sejlede omkring 20-25 knob. Og det er bare en helt vild oplevelse at få lov at sejle så hurtigt i en sejlbåd. Det er det dobbelte af, hvad Havana kan sejle. Og at komme blæsende forbi Kronborg var helt specielt. Og så hurtigt har vi aldrig sejlet forbi Kronborg før, lød det til TV2 fra en lykkelig Emil Midé Erichsen.

LÆS OGSÅ: SE BILLEDERNE: Ny sundhedsekspert på DR har selv gennemgået stor forandring

– Nu er jeg træt. Det er ikke blevet til meget søvn. Jeg glæder mig til at få tørre sokker og tørre bukser på. For det har bare været vådt i tre døgn nu.

Se billederne i galleriet øverst i artiklen.

LÆS OGSÅ: Nikita Klæstrup vil ikke have børn: Stop med at spørge mig

LÆS OGSÅ: Prins Nikolais Studenterjubilæum: Fest i gaden