'Bedrag'-stjernen viser sine billeder: Tisser på Dronningen - Her & Nu

'Bedrag'-stjernen viser sine billeder: Tisser på Dronningen

Skuespilleren laver forskellige typer af malerier.

Af Nikolaj Vraa - 20. januar 2019 kl. 09:55

Samtidig med at karrieren som skuespiller er blomstret både herhjemme og i udlandet, har Alexandre Willaume fået stor succes som billedkunstner. Da der forleden var fernisering i hans atelier i Peder Skrams Gade bag Det Kongelige Teater, viste han begejstret HER&NU en række af værkerne, der ofte bliver solgt lige så hurtigt, som de kan nå at tørre.
– Jeg begyndte i 2009. Jeg havde et band, og vi øvede i et kunstnerkollektiv i Filmbyen i Avedøre. Det hele endte med, at alle blev sure på hinanden, og det hele imploderede. Så stod jeg der alene på et sted, hvor der var forudbetalt leje i tre måneder, fortæller Alexandre, der alligevel fik det bedste ud af situationen.
– I et hjørne var der en kasse med sådan nogle plakatfarver, de bruger i børnehaven. Jeg havde længe haft nogle motiver i hovedet, men ikke fundet ud af, hvordan jeg skulle få dem ud. Så kørte jeg i Silvan og købte noget at male på. Jeg malede 20 ting på en måned. Og så stod de første og bankede på og ville købe noget.
LÆS OGSÅ: Margrethe slår fast: Frederik arver slottet
LÆS OGSÅ: CHOK! Fotograf lå i skjul: Topløs Mary beluret

Artiklen fortsætter under videoen, hvor du kan høre dronning Margrethe fortælle om Kongehusets specielle forhold til Livgarden.

LÆS OGSÅ: På med arbejdstøjet: Så meget arbejdede de kongelige i 2018
LÆS OGSÅ: Det siger stjernerne om Kongehusets år: Fnidder i familien

Dyb respekt for Margrethe

Alexandre Willaume veksler mellem det kontroversielle og livsbekræftende i sine mange motiver. På et af de mere opsigtsvækkende værker tisser en af hans sønner på dronning Margrethe.

”Royal fun” hedder maleriet, der som alle hans andre værker findes i fem udgaver. Se mere på fuckikea.dk.


– Det er vigtigt for mig at sige, at jeg har dyb respekt for hende som person. Som funktion har jeg ikke rigtigt. Men det er bare mig. Jeg har mødt hende én gang og også nogen af dem udenom og må indrømme, at jeg ikke har mødt idioter. Tværtimod, det er søde, dygtige mennesker. Så det er ren funktion. Nogle gange kommer der bare nogle malerier ud, hvor jeg har set mig sur på noget, forklarer Willaume, som ikke laver kunst af økonomiske årsager.
– Jeg er så priviligeret, at jeg har mit hovederhverv som skuespiller. Så jeg er ikke afhængig af, at det sælger. Men åndeligt er jeg. Hvis der ikke er en køber til dem, er det ikke noget værd. Jeg går ikke bare og maler for mig selv.
Du kan se et nyt afsnit af ‘Bedrag III’ hver søndag aften klokken 20:00 på DR1.
LÆS OGSÅ: Esben Dalgaard om ny sæson af ‘Bedrag’: Skræmmende tæt på virkeligheden
LÆS OGSÅ: ‘X Factor’-dommer afslører: Vi havde sex under reklamepauserne