'Bagedysten' ville koste Luna studenterhuen

Den 20-årige gymnasieelev havde allerede overvejet at smide forklædet i ringen, da dommerne tog beslutningen for hende.

Af Pernille Hahn Hauberg - 19. oktober 2016 kl. 20:59

I aftenens afsnit af ‘Den store bagedyst’ var det Luna Richardt fra Silkeborg, der som den femte deltager måtte forlade konkurrencen. Selvom hun i udsendelsen kneb en tåre, var det faktisk en lettelse for hende at forlade programmet. Under optagelserne gik Luna i 3.g på Silkeborg Gymnasium, og deltagelsen i ‘Den store bagedyst’ havde nær kostet hende studenterhuen.
– Det, at jeg røg ud i aften, betyder jo faktisk, at jeg får min eksamen og ikke skal gå om et år. Alt i alt er jeg bare virkelig glad for at begge ting kunne lade sig gøre, siger Luna Richardt.
Da hun tilmeldte sig konkurrencen, havde Luna ikke forventet at komme længere end de første programmer, fordi hun med sin unge alder ikke forestillede sig, at hun ville kunne trække på lige så mange evner og erfaringer som de andre deltagere. Så da Luna fik beskeden om, at hun skulle være med i programmet, troede hun ikke, at udsigten til at dimittere uden sin klasse skulle blive helt så slem.
– Da vi startede ‘Bagedysten’, havde jeg tænkt, at det var lige meget, men da det ligesom nærmede sig, kunne jeg jo godt se, at man havde kæmpet for det her i tre år, og så lige pludselig, så skulle man misse at have den oplevelse sammen med sin klasse. Nogle folk man virkelig har fulgt i tykt og tyndt igennem de sidste par år, fortæller ‘Bagedyst’-deltageren.
LÆS OGSÅ: Inge om at se sig selv på tv: Jeg er simpelthen så grim!
Jeg var helt færdig
Efterfølgende havde Luna problemer med at koncentrere sig i konkurrencen, fordi hun hele tiden havde følelsen af, at hun burde være et andet sted. Selvom hun gjorde sit bedste, var det alligevel en funktionsnedsat Luna, der kæmpede videre.
– Jeg havde bare ikke samme energi til det der. Jeg var virkelig færdig. Min familie og venner har også sagt, ”Vi tror simpelthen ikke, at du ville have holdt et program mere”. Så det er nok meget godt i virkeligheden, siger hun.
Allerede omkring fjerde program var Luna begyndt at genoverveje sin beslutning om at fravælge studentertiden med sin klasse og faktisk så meget, at hun havde tænkt på at gøre noget ved det.
– Jeg overvejede faktisk i program fem… Jeg ved ikke, om jeg ville have gjort det, men tanken om, at jeg skulle sige det til DR: At jeg faktisk ikke havde lyst mere, strejfede mig egentlig der, fordi det havde nået et punkt, hvor det ikke var sjovt mere, afslører bagedyst-deltageren.
LÆS OGSÅ: Mette Blomsterberg: Jeg er ikke homofobisk
Slet ikke trist over at ryge ud
Luna brød sig ikke om at sige A uden at sige B, og det og sammenholdet med de andre deltagere gjorde, at hun alligevel valgte at blive i konkurrencen.
– Jeg syntes, at jeg vitterligt havde fået alt, hvad jeg ville have med fra bagedysten. Jeg var kommet meget længere, end jeg overhovedet havde tænkt. Så det var virkelig det bedste fra begge verdener. Jeg var slet ikke trist over, at jeg var røget ud. Selvfølgelig er det træls at sige farvel til dem. Det var det hårde, vil jeg sige. Men ikke det der med at skulle sige farvel til titlen som vinder, fordi det tror jeg ikke, jeg havde tænkt, at jeg ville blive alligevel, fortæller Luna Richardt.
Den 20-årige gymnasieelev vendte derfor tilbage som fuldtidsstuderende og nåede med nød at næppe at gennemføre sine eksamener, så hun kunne fejre studenterhuen med sin klasse.
– Jeg tror, at jeg havde tre eksamener den ene uge, og så blev jeg student om tirsdagen ugen efter. Den dag var faktisk også en optagedag, så det ville jo have været helt frygteligt, hvis jeg var gået videre dertil i virkeligheden, slutter Luna.
LÆS OGSÅ: ‘Den store bagedyst’-Jesper: Gå aldrig ned på udstyr

Følg med på vores Facebook-side og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.