'Bagedyst'-vinder forarget: Det kan man ikke tillade sig

Nogen har trådt langt over Annemette Voss’ grænse, og nu trækker hun en streg i sandet.

Af Louise Vilsbøl - 27. november 2018 kl. 7:30

I sin tid som et kendt ansigt har Annemette Voss måttet finde sig i lidt af hvert, men nu har hun oplevet noget, der i den grad går over hendes grænser – det har dog ikke noget at gøre med hendes kendis-status, men nærmere hendes status som mor, og som de fleste mødre ved, så er det her, man er mest sårbar.

– Mine børn, de skal tro på Julemande, så længe som muligt, til deres fantasi selv vokser fra det. Og ikke et sekund før. Og hvis det betyder, at de tror på julemanden hele livet, så er det fint med mig. Fordi julemanden repræsenterer glæde, hygge, tradition og nærvær på fineste magiske vis. Det synes jeg i hvert fald. Og det er sådan set fuldstændigt ligegyldigt i min verden, at det er Coca Cola, der har klædt manden på i rødt/hvid antræk. For mig er julemanden en helt uundværlig karakter i børnenes opdragelse, og så er jeg ligeglad med, at han er kommerciel som bare fanden, skriver Annemette på sin blog og fortsætter:
LÆS OGSÅ: ‘Bagedyst’-stjerne dybt forarget: Her er bagsiden af medaljen
LÆS OGSÅ: ‘Bagedyst’-finalist udgiver album
– Og som mor så mener jeg, at det på mange måder er min ret (lovmæssigt, tak!) selv at bestemme, hvorvidt mine børn skal præsenteres for den mulige sandhed, at julemanden ikke findes. Ingen skal komme og fortælle mine børn, at Julemanden ikke findes, så bliver jeg fandeme sur, og så råber jeg op.
LÆS OGSÅ: Emil vinder ‘Den store bagedyst’: Drattede omkuld efter finalen

Artiklen fortsætter under videoen, hvor du kan se Numse-Rasmus’ alternative forslag til, hvad man kan bruge kage til – og hvilken kage han bedst kan lide at dyrke sex med.


Det er nemlig netop, hvad der er sket for ‘Bagedyst’-vinderen, og hun har meget svært ved at forstå, at man overhovedet kan finde på at pille magien ud af julen for børn.
– Så når jeg nu har erfaret, at et andet voksent menneske har valgt at fortælle mine børn, at det er de voksne, der fjerner risengrøden, når man sætter den på loftet, og at julemanden ikke findes, så bliver jeg ked af det. Simpelthen SÅ ked af det, skriver hun på bloggen og fortsætter:
– Mine drenge er 2, 7 og 10. Og indtil for nylig troede de alle tre på julemanden og nisser, rensdyr og kaner, der suser over himlen – nu er det kun Luca, der får lov at forblive i troen. Nu sætter de to ældste spørgsmålstegn.
LÆS OGSÅ: ‘Bagedyst’-Jon afslører: Jeg led af spiseforstyrrelse
LÆS OGSÅ: ‘Bagedyst’-Jasmin afslører tæt forhold med Emil

Læs mere om