'Bagedyst'-stjerne og prinsesse i fælles kamp - Her & Nu

'Bagedyst'-stjerne og prinsesse i fælles kamp

Prinsesse Marie har fundet fælles fodslag med ‘Bagedyst’-værten Timm Vladimir.

Af Nikolaj Vraa - 16. november 2019 kl. 15:55

Prinsesse Marie kæmper en energisk kamp for at komme madspild til livs. Derfor brugte hun også meget tid på kampagnen, da hun i sidste uge var hjemme i Danmark for at besøge sin protektioner. 
Her præsenterede hun både den familiekogebog, hun har været med til at lave sammen med madspildsaktivisten Selina Juul, Timm Vladimir fra ”Den store bagedyst” samt en række danske stjernekokke, og hun deltog i en madspildsmiddag hjemme hos den svenske ambassadør.
– Min mor har altid været en kreativ og meget dygtig kok. Hun lærte mig at bruge rester, uden at maden blev kedelig. Hun er mit forbillede, og hendes tilgang til mad bringer jeg videre til mine børn, fortalte prinsesse Marie til boglanceringen.
LÆS OGSÅ: Derfor flytter Kronprinsparrets børn til udlandet
Også hendes og prins Joachims to børn, prins Henrik på 10 år og prinsesse Athene på syv, går op i den gode sag.
– Derhjemme tager vores børn madspild meget alvorligt. De skælder mig ud, hvis jeg kommer til at smide noget godt ud. De siger, ”Nej, mor. Du ved, det er mad, der stadig kan spises”. Og i kampen mod madspild er det præcis den reaktion og tankegang, som jeg håber, at vores børn kommer til at bringe videre, lød det passioneret fra Marie, der fortalte, at hun er stor fan af biksemad, som hun ofte ender med at lave af resterne.
LÆS OGSÅ: Paradisoers fede ferie: Fest endte med regning på 40.000 kroner
Til gengæld mangler hun en del fra det danske køkken, nu hvor hun og familien bor i Paris.
– Selvfølgelig. Rugbrød, det er der ikke så meget af i Frankrig. Og sild og flæskesteg. Der er rigtig meget, sagde Marie, der et par gange måtte stoppe sin tale for at snøfte en smule.
– Jeg er blevet forkølet, undskyldte hun.
Det fik Timm Vladimir til at lave hende en helt særlig cocktail ved middagen hos den svenske ambassadør.
– Den er med gin, kamille og helbredende urter, fortalte tv-værten, der håbede, at prinsesse Marie med den kunne få bugt med sin irriterende snue.
LÆS OGSÅ: ‘Vild med dans’-vært er færdig på Tinder