‘Bagedyst’-stjerne: lækre og lige til at spise

Hos Ditte Julie er der massere af bagning på programmet i juledagene, og nu kan du gøre hende kunsten efter. 

Af Lotte Knudsen - 9. december 2020 kl. 11:18

Julekøkkenet er fyldt med nødder, æbler, marcipan, kanel og kardemomme, og minder os om hyggelige øjeblikke. Ditte julie har med sine ‘små nissehuer’ kombineret det klassiske julekøkken med sin egen kreativitet, og skabt noget for både øjet og smagsløg.

De smager julet med et kirsebærindlæg, som spiller fantastisk op imod den cremede vaniljemousse og skaber den klassiske julesmag. Derudover er de runde og røde og fanger øjet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

SMÅ GLUTENFRIE NISSEHUER
til 8 personer

KIRSBÆRINDLÆG
1,5 blad husblas
150 g kirsebærpuré
1,5 tsk vaniljepasta
45 g syltesukker
1,5 citron, skal og saft

Udblød husblassen i rigeligt koldt vand i minimum 10 minutter. Kom alle andre ingredienser op i en gryde og bring det i kog med låg på. Lad det simre i 5-10 minutter og tag det af varmen. Blend massen og kom den udblødte husblas heri. Hæld det herefter op i små halvkugleforme af silikone (3 cm i diameter). Lav 16 styks, så du herefter kan samle 8 hele kugler. Stil dem på frys i 2-3 timer.

MAZARINBUND
75 g lyst rørsukker
1 tsk vaniljepasta
100 g rå marcipan
100 g smør, blødt
2 æg
50 g mandelsplitter

Pisk sukker, vanilje, marcipan og smør sammen. Der må ikke være nogle klumper. Pisk herefter æggene i et af gangen, og pisk mellem hvert æg. Vend til sidst mandelsplitter i dejen. Hæld dejen i en kagering eller springform (16-18 cm i diameter), som er beklædt med bagepapir. Bag bunden ved 180 grader i 20-25 minutter. Lad bunden køle af. Udstik herefter bunden i 8 cirkler af 3-4 cm i diameter, som passer til åbningen af silikonenformen, som du senere hen skal støbe din moussekage i.

VANILJEMOUSSE
6 blade husblas
2 tsk vaniljepasta
60 g lys rørsukker
4 dl piskefløde
2,5 dl skyr

Udblød husblassen i rigeligt koldt vand i minimum 10 minutter. Lun vanilje, sukker og 1 dl piskefløde godt op ved lav varme (det må ikke koge). Tag gryden af varmen og kom den udblødte husblas i den varme flødeblanding. Rør herefter skyren i flødeblandingen. Pisk de resterende 3 dl fløde til en let pisket skum og vend det sammen med skyr/flødeblanding.

SAMLING
Befri halvkuglerne fra formen og saml to halvkugler til en hel kirsebærkugle. Gnid samlingen, så de sidder bedre sammen. Fyld 8 små silikoneforme (små silikoneforme fra By Ditte Julie) halvt op med vaniljemousse. Kom en kirsebærkugle ned i hver form. Hæld herefter mousse oven på kuglen og fyld formene til der er ca. en centimeter tilbage til formens åbning. Kom til sidst mazarinbunden ned i moussen og pres let ned. Skrab det overskydende mousse af og sæt dem på frys i minimum 4 timer eller natten over.

GLAZE
2,5 blade husblas
110 g hvidt sukker
100 g sødmælk
120 g god hvid chokolade, finthakket
125 g mirror gelé, med glimmer
rød pulver- eller pastafarve

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 10 min. Hæld sukker og sødmælk op i en gryde og bring det i kog ved middelvarme, indtil sukkeret er smeltet. Den hakkede hvide chokolade kommes op i en høj kande. Hæld den varme mælkebladning op til chokoladen. Tilsæt den udblødte husblas og mirror gelé. Tilsæt rød pulver- eller pastafarve og blend det sammen med en stavblender. Det er vigtigt stavblenderen kommes skråt i, så der ikke skabes lufthuller, ligesom stavblenderen ikke må fjernes fra bunden, mens der blendes. Lad glazen køle ned til 37-35 grader.

I ØVRIGT
50 g marcipan
50 g god hvid chokolade
50-100 g kokosmel

Lav 8 små kugler (kvast til nissehuerne) ud af marcipanen, og smelt herefter den hvide chokolade. Vend herefter marcipan kuglerne i chokoladen og tril dem efterfølgende i kokosmel. Kom kuglerne på køl, til chokoladen er størknede.

SAMLING
Befri de små kager fra formen. Placer kagerne på en bagerist med noget til at samle op nedenunder. Hæld glazen udover kagerne. Imens glazen stadig er våd, laves der en kant på “huerne” med kokosmelet. Placer herefter kvasten på toppen af kagerne.

Find flere opskrifter på klubdittejulie.dk.