’Bagedyst’-Marc efter exit: Jeg var virkelig syg

Marc Kjær Nielsen må udgå af ’Den store bagedyst’ grundet sygdom.

Af Katrina Rosendal - 1. oktober 2022 kl. 20:55

Marc Kjær Nielsen er den første deltager i årets sæson af ’Den store bagedyst’, der i aftenens program må forlade den populære bage-konkurrence. Tatovøren fra Lyngby blev nemlig testet positiv for corona efter optagelserne til det første program.

LÆS OGSÅ: Uhh! Esben Dalgaard i ny værtsrolle

Artiklen fortsætter under videoen, hvor Micki Cheng fortæller om sine fremtidsdrømme.

– Til at starte med var jeg ikke ked af det, for jeg var simpelthen for dårlig til at koncentrere mig om noget. Det havde været noget andet, hvis jeg bare havde været halvsløj og ikke måtte møde op, men idet jeg var virkelig syg, så blev det meget klart for mig, at jeg ikke ville kunne have gjort noget, forklarer Marc.

Traf ikke selv beslutningen

Det var ikke Marc selv, der traf beslutningen om, at han blev nødt til at udgå fra programmet, men det stod klart for produktionen, at der ikke var nogen anden udvej, da der selvfølgelig skal være retfærdige konkurrencevilkår for alle deltagere.

LÆS OGSÅ: Gustav Salinas i chok: Vi har mistet alt

– Da jeg ringede til produktionen og oplyste om, at jeg havde fået corona, var jeg endnu ikke blevet dårlig, og jeg tror i det hele taget ikke, at det på det tidspunkt var gået op for mig, hvad konsekvensen blev, husker Marc, der i timerne efter opkaldet begyndte at blive rigtig dårlig.

Efter mere end en uges slem sygdom med høj feber og ondt i hovedet, maven og halsen, begyndte Marc langsomt at få det bedre.

– Da jeg var færdig med at være syg, blev jeg selvfølgelig ked af det. Men de var rigtig gode og søde til at holde mig opdateret på, hvad der foregik på optagelserne, så jeg kunne følge med på sidelinjen, fortæller Marc, der fik tilsendt billeder og film fra det ikoniske bagetelt i Clausholms Slotspark.

LÆS OGSÅ: ‘Gift ved første blik’-par: Derfor drikker vi så meget

En stor skuffelse

Det faktum, at det ikke var 33-årige Marcs kompetencer i et køkken, der sendte ham ud af programmet, men i stedet corona, kan han næsten ikke bære.

– For mig var det en stor skuffelse, fordi jeg virkelig have glædet mig og gjort noget for at være med. Jeg havde svært ved at acceptere det de første par uger efter, forklarer en ærlig Marc, der i den efterfølgende tid mistede lysten til at bage.

LÆS OGSÅ: Vidste du det? Josefine Høgh har været med i ‘Den store bagedyst’

I månederne efter sygdommen mistede Marc også sin smags- og lugtesans, men han er heldigvis ikke én af dem, der stadig kæmper med senfølger. Det står klart, at han nu både fysisk og mentalt er kommet videre, og derfor er det en forløsning for ham, at han ikke mere skal holde det hemmeligt for sin omgangskreds.

– Nu kommer alle følelserne tilbage engang til, men det er samtidig sindssygt forløsende, at folk omkring mig får det at vide. Så skal jeg ikke gå med det alene mere. Det har været virkelig svært ikke at kunne fortælle folk, hvad der er sket og søge trøst, fordi jeg jo har siddet med skuffelsen og en absurd ærgerlig følelse, slår Marc fast.

LÆS OGSÅ: ‘Gift ved første blik’: Det sker, hvis en deltager dør