'Bagedyst'-Jesper kæmper for at blive far: Det er megahårdt

Jesper og Malene har kæmpet i tre år for at blive forældre, men det er stadig ikke lykkes.

Af Camilla Linnebjerg - 28. september 2016 kl. 20:06

I aftenens afsnit af ‘Den store bagedyst’ bager Jesper en kagemand, der symboliserer hans håb om, at det en dag vil lykkes for ham og hans kone Malene at blive forældre.
For rullende kameraer fortæller han i programmet, hvordan de på tredje år er i fertilitetsbehandling, og det får næsten Mette Blomsterberg, der er mor til to piger, til at knibe en tåre.
– Vi diskuterede meget, om jeg skulle fortælle det i programmet, fordi det jo egentligt er meget privat. Men vi blev enige om, at det er så stort et tabu, at det er vigtigt, at der bliver sat fokus på emnet, fortæller Jesper, der ikke lægger skjul på, at fertilitetsbehandling er et opslidende forløb.
– Det er megahårdt.
LÆS OGSÅ: Seerne raser over snyd i ‘Den store bagedyst’
I begyndelsen sagde vi det ikke til nogen
Åbenheden omkring fertilitetsbehandlingen og parrets kamp for at blive forældre kom da også først et stykke henne i forløbet.
– I begyndelsen fortalte vi det ikke til nogen, men efter en familiefest, hvor vi mange gange var blevet spurgt, om vi ikke snart skulle have børn, blev vi enige om bare at sige det, som det er, fortæller ‘Den store bagedyst’-deltageren om det følsomme emne.
Grunden til, at parret skal have hjælp til at blive gravide, skal findes hos Jesper.
– Det er fordi jeg har sådan en autoimmun sygdom, som svarer lidt til at have sukkersyge, hvor kroppen simpelthen arbejder imod, fortæller han ærligt.
LÆS OGSÅ: AFSLØRING: Det sker der med kagerne i ‘Den store bagedyst’
Det var hårdt under optagelserne
Fertilitetsbehandling kræver en masse undersøgelser, derfor var hans deltagelse i ‘Den store bagedyst’ lidt af en praktisk udfordring.
– Det var hårdt under optagelserne, for der er jo nogle fastlagte tidspunkter, man skal tage hensyn til, men vi prøvede at planlægge det, så der var tid til det hele, smiler Jesper, der ikke har mistet håbet.
– Det er bare et spørgsmål om tid. Vi er stadig optimister, fastslår Jesper.
LÆS OGSÅ: ‘Bagedyst’-Juliane er blevet mor: Se babyen her
Har ikke overvejet alternativer
Derfor har de heller ikke overvejet, hvilke alternativer, der findes, hvis det ikke skulle lykkes.
– Heldigvis er vi kommet tidligt i gang. Min kone Malene er kun 27 år, så vi har mange år endnu til at forsøg, men vi ved da godt, at der er andre muligheder.
Jesper fik en stor krammer af dommerne Jan og Mette i aftenens afsnit af ‘Den store bagedyst’ i håbet om at sende god karma i retning af Jesper og Malenes kamp for at blive forældre. Vi krydser fingre og håber snart, at det lykkes.
LÆS OGSÅ: ‘Bagedyst’-Luna: Min kæreste er en kæmpe støtte
LÆS OGSÅ: Mohammed ude af ‘Bagedysten’: Det var det værste mareridt
Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.