'Bagedyst'-Fillip: Det startede med pandekager

Det er først i år, at Fillip har fået smag for kagerne, ellers har han kun stået for pandekagerne der hjemme.

Af Kenth G. Madsen - 2. november 2019 kl. 19:55

Fillip Katballe havde bestemt ikke bagt mange kager i sit liv, inden han kom med i ‘Den store bagedyst’ på DR. Men nu har han opnået at være den sidste overlevende af de i alt tre herrer i det store felt af kvindelige deltagere. Forkundskaberne begyndte i det små med pandekagerne, som han lystigt jonglerer med hjemme i Aarhus.
– Som barn stod min mor ofte klar med pandekager hver fredag efter skole. Så den tradition fortsætter jeg med, siger den 30-årige pædagog fra lejligheden i midtbyen, hvor han bor sammen med sin kone, Ditte, og deres 1-årige søn, Vitus. 
LÆS OGSÅ: Victoria fra ‘Den store bagedyst’ er mor til to: Højt hævet hygge
– Sidste år sad vi og så ‘Bagedysten’ på tv, og jeg syntes, det så spændende ud. Jeg kan nemlig godt lide at nørde med forskellige teknikker. Nytårsaften serverede jeg så en hjemmebagt kage, som alle syntes om, og fruen opfordrede mig herefter til at gå til casting på programmet, siger Fillip, der til daglig har job på Tjele Efterskole. 
Oprindelig er han uddannet tømrer, men under finanskrisen i 2010 var der stilstand i byggeriet, og det endte med en fyreseddel.
– Det gjorde ikke noget, da det alligevel ikke rigtigt var mig at være tømrer. Jeg ville hellere arbejde med mennesker, så efter en tid som ledig gik jeg i gang med pædagoguddannelsen, og i dag er jeg meget glad for at arbejde med teenagere og hjælpe dem på vej, siger Fillip, der mødte sin kone i 2012 gennem sin søster, som Ditte var veninde med. Den 27. maj 2017 ringede kirkeklokkerne for parret, men deres kærlighedshistorie er ikke helt enkel.
LÆS OGSÅ: DET SER DU IKKE PÅ TV: ‘Bagedysten’-deltager gravid under optagelserne
– Først gik det ikke så godt med os. Vi var ikke så gode til det med at være kærester. Vi skulle lige igennem noget personlig udvikling. Efter en pause på et års tid prøvede vi så igen, og det gik bedre, husker ‘Bagedyst’-delta- geren.
Det blev en hæsblæsende oplevelse at deltage i optagelserne til ‘Den store bagedyst’ på Clausholm Slot i Hadsten.
– Det var vildt med to topprofessionelle dommere, der skulle bedømme lille Fillips kager. Men jeg var stolt, når de sagde noget positivt og tog også gerne imod deres kritik, der gjorde mig klogere, siger Fillip, der så at sige startede fra nul, men er blevet en meget bedre amatørkonditor efter det intense forløb.
LÆS OGSÅ: ‘Bagedyst’-dommeren har fået fart på: Den flyvende tysker