'Bagedyst'-dommer: Jeg føler mig overvåget

Katrine Foged Thomsen har endnu ikke vænnet sig helt til al opmærksomheden efter hendes dommerdebut i ‘Bagedysten’.

Af Helle Bill Madsen - 31. december 2017 kl. 8:55

Selvom det snart er et helt år siden, at DR ringede til Katrine Foged Thomsen og tilbød hende at blive dommer i ‘Den store bagedyst’, så har Katrine stadigvæk svært ved at fatte hele opmærksomheden omkring hendes person.
– Det betyder da noget, at jeg er blevet en offentlig person. At folk forholder sig til mig på godt og ondt. Folk siger jo ikke til mig: ”Hold nu op, hvor gør du det dårligt”, og jeg har ikke haft deciderede dårlige oplevelser, men jeg holder mig bare fra at læse tråde på sociale medier, for jeg ved godt, at det er en stor arv at komme efter Mette Blomsterberg. Folk forholder sig rigtigt meget til både programmet og Mette, og jeg var bare ikke klar over hvor meget, før jeg selv stod i det, fortæller Katrine, der efter premieren på ‘Bagedyst’ gik fra at være konditor-Katrine i Grannys House til at være hele Danmarks kagekone.
– Det eneste negative ved det har været, at jeg føler mig lidt overvåget som en offentlig person. Og det skete overnight. Det har jeg ikke haft tid til at vænne mig til. Børnene har også skulle vænne sig til det i skolen. Vi har italesat det rigtigt meget både inden og efter, og børnene har det ikke stramt med det. Jeg kan dog godt mærke, at når vi går på gaden, og folk snakker om os – dét, synes de, er mærkeligt.
LÆS OGSÅ: ‘Bagedyst’-vinder: Nej tak til ‘Den store jule-og nytårsbagedyst’
LÆS OGSÅ: ‘Bagedyst’-dommer om sin barndom: Fuld af vold og mobning
Et vildt år
Her ved udgangen af 2017 kan Katrine Foged Thomsen se tilbage på et år, som tog nogle heftige drejninger:
– 2017 har været et helt vildt år, noget jeg aldrig har oplevet før qua ‘Bagedysten’. Jeg havde vitterligt ikke set mig selv i den rolle. Jeg talte med Rasmus, min mand,  og Flemming, min kompagnon i ‘Grannys’, om det, og de sagde begge to: “Gå dog til casting, prøv det nu, det kan jo være, at du synes, det er sjovt ”. Første casting i Aarhus gik rigtigt godt, for jeg kunne mærke, at jeg skulle levere faglighed. Jeg er ikke skuespiller, og jeg kan mærke i ‘Bagedysten’, at når vi laver optagelser, hvor jeg går og kigger meget alvorligt, det har jeg det svært med. Men det faglige bruger jeg jo til dagligt med mine elever, når jeg skal lære dem noget, forklarer Katrine og fortsætter:
– Anden casting med Markus Grigo var ”perfect match”. Det har både været mega-sjovt, men også grænseoverskridende, for jeg bryder mig faktisk ikke om at være midtpunkt på den måde. Det er nogle grænser, der er blevet rykket for mig. Jeg har virkelig haft ondt i maven over at skulle ind i ‘Bagedysten’ efter Mette og har tænkt på, hvordan folk ville tage imod det. Men nu er jeg klar på en sæson mere. Kom an, 2018.
Katrines år 2018 bliver endnu et år i ‘Bagedystens’ tegn, og derudover åbner hun ny forretning på Frederiksberg. Hun, hendes mand Rasmus og deres to døtre, Ida på 14 år og Agnes på 12 år, skal dog også have tid til en ferie til Kroatien til sommer.
Se galleriet af Katrine øverst, hvor hun er iført smukke nytårskjoler. 
LÆS OGSÅ: ‘Bagedyst’-vinder: Sex er blevet en pragtpræsentation
LÆS OGSÅ: ‘X Factor’-dommer er blevet skilt
LÆS OGSÅ: Silas Holst åbner op om skilsmissen: Nu skal huset sælges