‘Bagedyst’-deltager afslører bagsiden af medaljen: Kunne ikke sove om natten

18-årige Johanne er både psykisk og økonomisk hårdt presset under ‘Den store bagedyst’

Af Kenth G. Madsen - 4. november 2021 kl. 19:55

Det har ikke været lutter lagkage at deltage i ‘Den store bagedyst’ for studerende Johanne Gormsen fra Odense. Udover at bruge en mindre formue på bageudstyr til forberedelserne, har hun også følt sig mentalt presset over de krav, der stilles i det populære program.

LÆS OGSÅ: Karina taler ud om ny kræftsygdom

– Det har været rigtigt hårdt, og helt ærligt var det ikke så sjovt, som jeg troede. Alle forberedelserne til programmet og at have et normalt liv ved siden af var meget svært at få til at fungere, erkender den 18-årige HHX-studerende på innovationslinjen til HER&NU, og fortsætter:

– Jeg kunne ikke sove om natten på grund af presset. Jeg prøvede akupunkturnåle i ørerne for at finde en balance, og det hjalp mig faktisk, siger Johanne, der under ugerne med optagelserne på Clausholm Slot i foråret både skulle til eksamen i ‘Den store bagedyst’ og på handelsskolen i Odense. Og det endte med at blive for stor en mundfuld.

Artiklen fortsættes under videoen med Michael Katz Krefeld og Karina Frimodt, der er til ‘Knæk Cancer Live’…

Samtidig led Johanne også en økonomisk byrde i forbindelse med deltagelsen. Det er nemlig behæftet med en stor omkostning at finde på og præsentere kageopskrifter. Hun har således måttet låne penge af forældrene, og med sit eget indskud er udgifterne til bageudstyr løbet op i mere end 30.000 kroner.  Ifølge Johanne honoreres deltagerne kun med 1.500 kroner pr. afsnit af DR, så det har været en skidt forretning med kun ni episoder i alt.

LÆS OGSÅ: Andrea Rudolph reagerer efter ‘Knæk Cancer’-showet

– Omvendt er det noget, jeg altid har ønsket mig at deltage i, så jeg vil heller ikke have været rejsen foruden, siger Johanne, der faktisk stadig føler sig presset og stresset her flere måneder efter afslutningen af optagelserne.

– Jeg er ikke kommet ud af ”bageboblen” endnu. Prøver stadig at få samlet op og få en normal tilværelse. Det har været rigtigt svært, siger hun.

LÆS OGSÅ: ‘Vild med dans’-par afslører stor udfordring for produktionen

Læs mere om