Bag om Marys brøler: Det smuttede for mig - Her & Nu

Bag om Marys brøler: Det smuttede for mig

Kronprinsessen glemte for en stund coronavirussen og gav hånd i al høflighed. Det undskylder hun nu for.

Af Helle Bill Madsen - 29. august 2020 kl. 15:52

Det foregik med offentlig transport, da kronprinsesse Mary i sidste uge fløj med vandflyveren fra havnekajen tæt ved Amalienborg i København til havnen i Aarhus. Som det er anbefalet i offentlig transport, sad kronprinsessen med mundbind på under flyveturen.

Mundbindet blev dog puttet i tasken under køreturen i kronebilen fra Aarhus til Kattegatcentret i Grenaa, og da hun stod ud til modtagelsen, gav hun resolut hånd til Verdensnaturfondens generalsekretær Bo Øksnebjerg uden umiddelbart først at spritte af.

Modsat medlemmerne i flere udenlandske kongehuse bar Kronprinsesse Mary ikke mundbind under besøget i Grenaa, ligesom hun kom i tæt kontakt med både børn og voksne. På mange måder virkede det som en hel normal arbejdsdag for kronprinsessen uden afstand, håndsprit og mundbind.

LÆS OGSGÅ: Sofie Lindes udmelding får store konsekvenser for ‘X factor’

Verdensnaturfondens general sekretær, Bo Øksnebjerg, stod med udstrakt hånd, da kronprinsesse Mary steg ud af kronebilen, og som det naturligste i verden greb Mary hånden og hilste på ham (Foto: Niels Henrik Dam)

Det kom kronprinsessen til at tænke lidt over, da hun kom hjem, og dagen efter besøget i Grenaa lagde hun to billeder op på Kongehusets Instagram og beklagede sin tankeløshed.

– Til lands, til vands og i luften – vi skal vænne os til at bære mundbind. Det er vigtigt, at vi sammen følger sundhedsmyndighedernes anbefalinger, skrev hun og fortsatte:

– I går var jeg i Grenaa til mit første officielle besøg efter sommerferien. Til vands og i luften gik det fint, men til lands smuttede det for mig, og jeg kom desværre til at give hånd. Det mindede mig om, hvor vigtigt det er, at vi hjælper hinanden med at leve op til anbefalingerne. Pas på jer selv, og pas på hinanden.

LÆS OGSÅ: ‘Vild med dans’-stjerne: Jeg kom op at slås med min mand

Allerede inden stigningen på vandflyveren havde kronprinsessen i havnen korrekt monteret sit anbefalede kirurgiske engangsmundbind (Foto: Niels Henrik Dam)

Bekæmper social isolation

Samme dag havde Mary været til møde i Mary Fonden, hvor hun bl.a. talte om vigtigheden af at holde fysisk afstand i disse tider.

– Hvad gør vi, når corona begrænser os fra så meget af det, vi gerne vil? Det spørgsmål bliver vi, som så mange andre, i denne tid stillet over for jævnligt. I dag er vi rykket sammen i Mary Fondens ledelse – med afstand (og ingen håndtryk (smiley) ) – for bl.a at tale om alternativer.

I Mary Fonden arbejder vi for at bekæmpe social isolation – paradoksalt nok i en tid, hvor social isolation er på alles læber, og hvor det at holde sig væk fra fællesskaber, tjener et større formål. Men det er vigtigt at adskille social afstand og fysisk afstand. Vi må ikke distancere os socialt, vi skal stadig være hinanden nær, selvom vi er begrænset fysisk. For vi har alle stadig brug for at føle, at vi hører til, lød det dybfølte opråb fra kronprinessen.

LÆS OGSÅ: Peter Madsen gifter sig med en anden: Så voldsomt reagerer Cammilla

LÆS OGSÅ: GALLERI: Se alle de kendte på den røde løber til ZULU Comedy Galla 2020