'Badehotellet'-stjernens bekymring: Jeg frygtede for mine sønner - Her & Nu

'Badehotellet'-stjernens bekymring: Jeg frygtede for mine sønner

Bodil Jørgensen var meget bange for, om hendes to sønner ville drage i krig.

Af Helle Bill Madsen - 9. februar 2020 kl. 15:59

Med nazisternes indtog på ‘Badehotellet’ i sommeren 1940 rykkede 2. verdenskrig også ind, og 58-årige Bodil Jørgensen, hele hotellets Molly Andersen, ved en del om krigen. Den elskelige skuespiller har nemlig også spillet modstandskvinden Gudrun i ‘Hvidsten Gruppen’ og er for tiden biografaktuel i ‘De forbandede år’, der handler om de første år af 2. verdenskrig.
For Bodil er det vigtigt, at vi stadig taler om 2. verdenskrig og får forståelse for de forskellige aktørers bevæggrunde.
LÆS OGSÅ: TAG TESTEN: Hvilken ‘Forsidefrue’ er du?
Men krig er ikke noget, Bodil sympatiserer med, og helt privat er hun to gange blevet konfronteret med risikoen for krig. Hendes ældste søn, 23-årige Johannes, blev kasseret ved session på grund af hjerteproblemer, og for nylig var det så yngstesønnen, 19-årige Østens, tur.
– Jeg kørte min søn på session på Høvelte kasserne forleden, satte ham af, og så gik han der… Heldigvis trak han frinummer, men jeg nåede at tænke: ”Tænk engang, at skulle sende sin søn i krig”. Nu ved jeg godt, at de ikke ville sende ham direkte i krig, men krig er er jo ondskab. Og derfor kan jeg godt forstå, at nogen har måttet tage stilling og sige: ”Nu er det nok!”, som i ‘Hvidsten Gruppen’, hvor de gik ind i modstandskampen. Jeg ved ikke, om de vidste, at de skulle dø af det, men de gjorde det jo, siger hun.

Molly (Bodil Jørgensen) har i år fået ekstra hjælp i køkkenet på ‘Badehotellet’ af Philip (Sigurd Holmen Le Dous), som vil lave fransk a la carte-mad til gæsterne (Foto: Mike Kollöffel/TV2)


LÆS OGSÅ: ‘Badehotellet’-stjerne chokerer: Nøgenmodel

Familien flygtede

Bodils egen families historie gemmer på en grufuld historie om tyskernes besættelse af Danmark, som har gjort stort indtryk på hende.
– Min farmor blev født i Nordslesvig, så hun var tysk. Hun kom på højskole i Danmark og mødte min bedstefar, de giftede sig og fik en gård i Midtjylland. Så kom krigen, og hendes brødre blev indkaldt til den tyske hær. Det ville de ikke, så nogle af dem flygtede op i Jylland, og cyklede rundt i Danmark i fem år med falske identitetspapirer. Min bedstemor gemte dem, og hun var så bekymret for, at tyskerne skulle komme og tage hele familien, fordi hun skjulte sine brødre. Hun blev ikke særligt gammel, hun døde af bekymringer i den voldsomme krig, hvor én af hendes brødre blev nazist, fortæller Bodil Jørgensen.
LÆS OGSÅ: Ung mor afslører: Gravid ved et uheld
LÆS OGSÅ: ‘Badehotellet’-stjernes familietragedie: Dræbt ved en fejl