'Badehotellet'-stjerne: Trump skræmmer mig

Ifølge Anette Støvelbæk trækker tendenserne i USA med Donald Trump nogle paralleller med temaerne i den aktuelle sæson af ‘Badehotellet’.

Af Katrina Rosendal - 4. marts 2018 kl. 17:55

I rollen som Alice Frigh i ‘Badehotellet’ har Anette Støvelbæk igennem fem år fået muligheden for at rejse tilbage i tiden til slutningen af 20’erne og begyndelsen af 30’erne, og der er ingen tvivl om, at den historieinteresserede skuespillerinde har nydt den mulighed.
– Jeg synes, at historie er både spændende og vigtig. Vi skal ikke føle os bundet af den, men vi skal lære af vores historie. Det ville være tosset andet, fortæller den 50-årige skuespillerinde.
– Hvis man ser tegn på, at der er noget, der er ved at gå galt – og det kunne man godt sige, at der faktisk er noget, der er ved, i vores tid – så burde vi kunne trække historien frem og sige ”der er altså et fortilfælde her, skal vi ikke til at passe på, hvor det ender henne?”, fortsætter hun eftertænksomt.
ÅH NEJ! Er det slut med ‘Badehotellet’?
LÆS OGSÅ: ‘Badehotellet’-stjerne husker tilbage: Jeg brød den sociale arv

“Trump vil ikke lytte”

Et af temaerne i den nye sæson af ‘Badehotellet’ er Hitler og nazisternes indtog i Tyskland. Anette mener, at tendenserne i USA med Donald Trump i spidsen trækker nogle paralleller til den tid.
– Der er tendenser i vores tid, og det skræmmer mig helt vildt. Det skræmmer mig meget, at Trump i USA er et menneske, der ikke vil – eller måske ikke kan – lytte, og som har en hel anden dagsorden, hvis han overhovedet er klog nok til at have en. Det er i hvert fald rigtigt skræmmende. Ikke mindst med en befolkning, der bakker op om et menneske, som jeg slet ikke kan forstå kan blive valgt, forklarer Anette, der er gift med skuespilleren Lars Mikkelsen. Hun er af den overbevisning, at det er vigtigt, at man bliver ved med at fortælle og huske historien om blandt andet 2. verdenskrig, så den forhåbentlig aldrig gentager sig.
– Selvfølgelig skal ting, der er så voldsomme, blive ved med at blive fortalt. Man skal selvfølgelig kunne tilgive, og det tyske folk skal ikke blive ved med at bøde for det, der skete, for vi skal komme videre i historien, men man må aldrig glemme noget så fatalt, lyder det bestemt fra Anette.
Se ‘Badehotellet’ mandag klokken 20.00 på TV2.
LÆS OGSÅ: Det så du ikke i ‘Nybyggerne’: Dette er Charlotte og Fredriks personlige ting
LÆS OGSÅ: Linse flytter til Spanien: Dét betyder det for ‘Familien fra Bryggen’
LÆS OGSÅ: Dansk realitydeltager åbner op: Jeg blev mobbet hele min skoletid