'Badehotellet'-stjerne led af angst og modløshed: Jog dæmonerne væk

Anne Louise Hassing har ikke altid haft det helt nemt.

Af Lykke Buhl - 25. februar 2019 kl. 20:55

Anne Louise Hassing er fast inventar på ‘Badehotellet’, hvor hun gennem alle sæsoner har spillet det behagelige og velhavende bekendtskab Therese Madsen. Og hang til luksus er noget, Anne Louise Hassing deler med sin karakter fru Madsen.
– Selvfølgelig er det rart at have penge på kontoen. Men hvad skal man bruge dem til, hvis de bare står der. Penge er jo kilden til frihed og til at kunne leve det liv og kunne gøre de ting og skabe de rammer, hvor man trives. Så ja, man kan helt klart købe sig til lykke, men det er jo ikke fordi, det er selve sommerhuset, der er lykken, det er jo de oplevelser, man kan få med det, der gør én rig, forklarer Anne Louise Hassing, der selv købte et sommerhus sidste år.
LÆS OGSÅ: ‘Badehotellet’-stjernens barske historie: Nazisterne tog min familie

Artiklen fortsætter under videoen, hvor du kan se ‘Badehotellet’-stjernen Lars Ranthes store filmquiz.


SE BILLEDET: ‘Badehotellet’-stjerne i VILD forvandling!
Men selvom familien og de nærmeste er det vigtigste, når 51-årige Anne Louises rigdom skal gøres op, så holder skuespillerinden sig ikke for god til at shoppe amok på nettet. Og der bliver købt mange dumme ting, afslører hun i et stort grin.
– Jeg er kommet ind i en fase, hvor jeg køber det ene og det andet og det tredje skønhedsprodukt, hvor jeg godt ved inderst inde, at det jo bare er ned i træningscenteret, fortæller Anne Louise og fortsætter:
– Det dummeste, jeg har købt, det er nok sådan en balleryster, som så skulle give stramme baller. Man ligger bare, og så klistrer man den ligesom på, så tænder man, og så vibrerer den, og det skulle så stramme op. Og det synes jeg så ikke rigtigt virker, griner ‘Badehotellet’-stjernen.
LÆS OGSÅ: CHOK: Hovedrolle dropper ‘Badehotellet’
LÆS OGSÅ: ‘Badehotellet’-stjerner indtager ny ‘Tinka’-julekalender

Buddhisme reddede mig

Anne Louise Hassing har været buddhist de seneste 20 år, selvom mange nok ellers ville forbinde buddhisme med netop afholdelse fra at ville eje materielle goder.
– Man skal ikke afskære sig fra noget som helst jordisk begær i den buddhisme, jeg praktiserer. Meget kort fortalt, så handler den her buddhisme om, at alle mennesker skal være lykkelige for verdensfredens skyld. Og derfor er det helt okay, at man har brug for nogle omstændigheder, som gør, at man trives og er glad, forklarer Anne Louise, der er tilknyttet den buddhistiske afgrening Soka Gakkai.
LÆS OGSÅ: ‘Badehotellet’-stjernens svære rolle: Jeg kom tættere på min mor
Det var tilbage i 1998, da Anne Louise boede hos en veninde, at hun blev introduceret for trosretningen.
– Der var jeg ret ramt af negative tendenser i mit liv. Indre dæmoner som angst og modløshed. Jeg syntes bare, mit liv havde lukket sig om sig selv. ‘Idioterne’ havde premiere på Cannes, og jeg turde ikke rigtigt tage af sted, lyder det ærligt fra Anne Louise.
– Men så satte jeg mig og chantede (en slags meditation, red.) med min veninde, og jeg kunne med det samme mærke sådan en følelse af, at der kom noget håb og noget mod igen. Mit hjerte åbnede sig igen, det gjorde noget godt. Så fik jeg jo en fantastisk tur til Cannes, fortæller ”Badehotellet”-aktuelle Anne Louise Hassing, der siden dengang har holdt fast i at chante mindst en halv time hver dag.
LÆS OGSÅ: Ny ‘Badehotellet’-stjerne er ikke påvirket af stjernefamilien: Jeg vil bare være god
LÆS OGSÅ: ‘Badehotellet’-stjerne træt af fordomme mod sin familie