AV! Stor fyringsrunde i Bronuts

Türker og Bronuts-kæden har fundet ud af, at de har haft for mange ansatte.

Af Lykke Buhl - 9. december 2020 kl. 18:19

Flere medarbejdere i alle landets syv butikker af donutkæden Bronuts – som er stiftet af realitystjernen Türker Alici og hans partner Ninos Oraha – er blevet fyret uden varsel. Det fortæller en gruppe ansatte i kæden til Realityportalen.

LÆS OGSÅ: Stine og Niels træffer stor beslutning: Vi er sikre i vores valg

Türker Alici afviser dog overfor Realityportalen, at der skulle været tale om en decideret fyringsrunde, selvom han anerkender, at flere medarbejdere er blevet opsagt eller ikke længere har mulighed for at få timer i butikkerne.

– Fyringsrunde og fyringsrunde.. Nej, det hele handler i bund og grund om, at vores økonomichef, øko-Brian (Brian Sørensen, stifter af bl.a. CULT, red.), har udarbejdet en budgetplan for det næste år, og der kunne han se, at vi har brugt alt for mange penge i lønkroner i forhold til, hvad vi har behov for, forklarer Türker.

LÆS OGSÅ: Fie Laursens eks åbner op om seksualitet

Han fortæller, at alle medarbejderne, udover butikscheferne, er ansat på timebasis, og det er altså det optimale antal af arbejdstimer i forhold til omsætningen, som økonomichefen nu har fundet frem til – og det antal arbejdstimer skal altså være en del lavere, særligt i virksomhedens mere stille måneder, december og januar.

– Der er blevet justeret på en masse timer. Fyret og fyret – der er nogen, der er blevet opsagt af forskellige årsager, men folk har også fået tilbud om at stå på vores tilkaldeliste og byde ind med nogle timer, forklarer Türker.

Vennerne Türker og Ninos har stiftet donutskæden Bronuts sammen

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Bronuts Donuts Denmark Aps (@bronutsdk)

LÆS OGSÅ: Presset Türker: Truet med sagsanlæg

Misforståede fyringer

Türker fortæller, at økonomichefen Brian har sendt en mail ud til kædens butikschefer med beregningerne for, hvor mange timers arbejde de skal afsætte i forhold til butikkens omsætning.

– Der har været lidt misforståelser, fordi butikscheferne tror, at de skulle fyre folk, men vi har sagt til dem, at de ansatte gerne må komme på den her tilkaldeliste, fordi det er jo ikke alle, der er ansat på fuldtidstimer. Men folk håndterer tingene lidt forskelligt. Men igen, vi er en ny virksomhed, vi lærer hele tiden, og nu har vi i hvert fald lært det her med at få styr på baglandet, forklarer Türker.

LÆS OGSÅ: Efter voldtægtsanklager: Derfor dropper Türker søgsmål

Dog mener han ikke, det er butikscheferne, der skal have skylden, men derimod ham selv og partneren Ninos, der ikke har fået formuleret klart nok, hvordan nedskæringerne i arbejdstimerne skulle forvaltes i de enkelte butikker.

– Jeg tror, det bunder i, at vi er nye i det. Så vores kommunikation er jo vores ansvar, så den har måske også fejlet lidt i forhold til, hvordan vi er kommet ud med det, erkender Türker.

LÆS OGSÅ: Fra fake til naturlig: Nu sætter Türker ord på sin kærestes udseende

Læs mere om