Australskfødte Anja slår fast: Jeg er fuldblodsdansker - Her & Nu

Australskfødte Anja slår fast: Jeg er fuldblodsdansker

Melodi Grand Prix-vinderen er ligeglad med diskussionerne om hendes danskhed.

Af Lise Nygaard - 3. marts 2017 kl. 07:18

Brusen var nærmest ikke gået af champagnen, før diskussionen om hvorvidt dansk-australske Anja Nissen kan repræsentere Danmark ved verdens største sangkonkurrence Eurovision i Kiev i Ukraine, tog fart. Men det tager den smukke sangerinde ikke så tungt.

– Der vil altid være folk, som siger det negative, men jeg er fuldblodsdansker. Det eneste, der skiller mig fra danskerne, er sproget.

Udfordringen med det danske sprog tog Anja fat på, da hun for ti måneder siden kom til Danmark for at gøre sig Melodi Grand Prix-klar, og interviewet med årets vinder foregår på en fin blanding af dansk og engelsk. Men Anja har også altid været meget bevidst om sine danske aner og er vokset op med danske traditioner

– Når jeg er i Australien, spørger folk mig, hvor jeg kommer fra, for jeg har en accent. Og når jeg er her i Danmark, spørger folk mig, hvor jeg er fra, fordi jeg ikke snakker særlig meget dansk. Jeg er ligesom midt imellem begge lande, men mit hjerte er begge steder.

LÆS OGSÅ: Stine Kronborg forlader Danmark

Udforsker dansk kultur

Sangerinden, der er født og opvokset i Sydney, brugt meget tid på at undersøge den danske historie og kultur, og hun har testet den på sin egen krop.

– I sommer sejlede jeg med et vikingeskib fra Ribe til Fyn. Det var en helt fantastisk tur, hvor vi roede om dagen og camperede om natten. Og det er der ikke en gang særlig mange herboende danskere, der oplever, fortæller Anja, som takker for al den støtte og tiltro hendes forældres fødeland, Danmark, har givet hende.

LÆS OGSÅ: De unge mødre’-deltagere kræves fængslet: Her er alle anklagerne

Stolte forældre

Anjas forældre, Betina og Birger, overværede deres datters flotte sang og sejr. Mens Betina var taget til Herning for at følge Anja helt tæt på, fulgte hendes far sejren via internettet og Youtube sammen med Anjas mormor og morfar i deres hjem lidt uden for Sydney.

– Vi er da lidt stolte, sagde faren om datterens sejr med jysk beskedenhed, da DR fangede ham på den anden siden af Jorden.

– Så fik man et par tårer i øjnene. Det var ‘bår’ dejlig’, som de siger i ‘The Julekalender’. Det havde vi ikke regnet med, men vi havde håbet på det, fortalte Birger Nissen.

Artiklen er oprindeligt bragt i Her&Nu. 

LÆS OGSÅ: Shanne ude af ‘Paradise’: Derfor vil gruppen hellere have Caroline

LÆS OGSÅ: HUSKER DU? Sådan går det Claus fra ’Singleliv’

Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.