ANNONCE: 5 konkrete sparetips - Her & Nu

ANNONCE: 5 konkrete sparetips

Denne artikel indeholder annonceret indhold.

Af Annonce - 18. oktober 2020 kl. 09:30

I løbet af de seneste år er mange af os danskere begyndt at have et forbrug, der er større end vores indtægter. Det er ikke hverken holdbart eller hensigtsmæssigt, og faktisk bliver det også rigtigt dyrt i længden. Har man et overforbrug, kan det derfor være en rigtig god ide at kigge sit forbrug, sine udgifter og ikke mindst sine indtægter efter i sømmene for at finde ud af, hvordan man enten kan nedsætte forbruget eller tjene flere penge.

Derfor vil du her i denne artikel blive præsenteret for 5 konkrete sparetips, som du langt de fleste tilfælde vil kunne igangsætte allerede med det samme. Så er du allerede et skridt tættere på at få en sund og stabil økonomi.

De 5 konkrete sparetips er:

  1. Spar penge på dine faste udgifter
  2. Spar penge på madbudgettet
  3. Undgå impulskøb
  4. Start en opsparing
  5. Afdrag på eventuelle lån

1. Spar penge på dine faste udgifter

Dette punkt omhandler alt lige fra din husleje til dit strømforbrug. Her kan det være en rigtig god ide at kigge alle dine faste udgifter efter i sømmene for at finde ud af, hvor du har mulighed for at skære ind til benet. Det kan for eksempel være, at du har en for dyr husleje i forhold til din indtægt, eller det kan være, at du har et meget højt strømforbrug. I så fald kan du nemt ved ganske få klik på nettet få billig strøm, og dette kombineret med en nedsættelse af strømforbruget kan potentielt set medføre store besparelser.

2. Spar penge på madbudgettet

Rigtig mange danskere bruger flere penge på mad, end de har kalkuleret med, og det kommer derfor bag på dem, at de pludselig ikke har flere penge tilbage på kontoen. Hvis du spiser meget ude eller køber meget take away, kan du i stedet lægge en madplan hver uge og købe ind én gang om ugen.

3. Undgå impulskøb

Dette er lettere sagt end gjort, men gør det til en vane altid at sove på et potentielt køb. På den måde undgå du impulskøb, og du har tid til at tænke over, hvorvidt den nye bluse nu også er livsnødvendig, eller om du i virkeligheden bare kan bruge en af dem, der allerede hænger i skabet.

4. Start en opsparing

For at få en sund økonomi kan det faktisk være en god ide at lægge penge til siden til en opsparing, da du således undgår at skulle optage lån eller købe på afdrag.

5. Afdrag på eventuelle lån

Har du lån, kan det altid betale sig at afdrage på dem, ellers kan det hurtigt blive endnu dyrere på et senere tidspunkt.