Annette Klingenbergs store sorg: Jeg savner min mand

Der er stille i huset hos sangeren, der både har mistet mand og hund

Af Nikolaj Vraa - 31. juli 2022 kl. 12:16

Det seneste år har ikke været let for Annette Klingenberg.

I efteråret mistede hun sin mand, Hans, og efter næsten 50 års samliv føler hun hver dag et stort savn og tomrum.

Artiklen fortsætter under videoen, hvor Sarah Grünewald er på Roskilde Festival…

– Det er svært at komme videre, for gud, hvor jeg dog savner ham, fortæller hun ærligt i et interview med HER&NU.

Hans blev ramt af flere hjerneblødninger og døde kort før sin 77-års fødselsdag i oktober.

LÆS OGSÅ: Mai Manniche frygter for sit helbred: Nu er det slut 

– Jeg savner, han siger, ”Hej Nette”, når jeg kommer hjem. Og alle vores snakke og hans søde komplimenter. Der er bare helt stille herhjemme. Også fordi jeg mistede min hund, Milo, næste samtidig.

I torsdags fyldte dansktopstjernen 75 år, og hun forstår ikke helt, hvor tiden er blevet af.

– Det ville være dejligt at have en lille hund at gå tur med igen. Milo blev næsten 18 år. Jeg vil gerne have en ny, men det behøver ikke være en hvalp. (Foto: Peter Hauerbach)

– Jeg er jo nærmest en mumie nu, men jeg føler ikke de 75 oppe i hovedet. Fysisk kan jeg godt mærke, jeg har været gennem nogle ting. For to år siden fik jeg tre lårbensbrud og et halvt hoftebrud ved et fald. Det betyder, at jeg skal tage den mere med ro, end jeg egentlig har lyst til, siger hun og forklarer, at det skyldes det metal, der er sat ind for at støtte knoglerne.

LÆS OGSÅ: AFSLØRING: ‘MasterChef’ får nyt navn

– Jeg må ikke lægge benene over kors. Det kan de ikke tåle. Jeg har også lyst til at springe hen ad gaden, men det må jeg egentlig heller ikke. Jeg går til gengæld mange kilometer hver dag og slår selv mit græs, så jeg sørger for at holde mig i gang.

Annette Klingenberg elsker at være i haven. (Foto: Peter Hauerbach)

Siden hun i 1992 blev opereret for brystkræft, har hun også været ramt af hudkræft. For tiden er hun i behandling på Bispebjerg Hospital på grund af celleforandringer i huden.

LÆS OGSÅ: Janni Ree: Han kunne være død

– De holder godt øje med mig. Jeg får nogle meget smertefulde behandlinger, men det virker, så jeg må holde det ud. Jeg vil gerne blive her længe endnu for min datter, Ann Kristina, og ikke mindst mit barnebarn, Mikkels, skyld.

– Mit barnebarn, Mikkel på fem, er så sjov. Han siger, ”Mormor, vi to skal ikke diskutere. Du ved godt, hvem af os to, der er klogest”. Men han kan også gøre mig helt rød i hovedet, når han pludselig fortæller folk, ”Min mormor har engang slået en kæmpe prut”, ler hun. (Foto: Privat)

Efter en lang pause giver Annette Klingenberg også koncerter igen.

– Jeg var lidt nervøs for at komme tilbage, men det er så skønt. Jeg er ude med Jodle Birges søn, Bo Young, og jeg elsker det.

Hun synger altid sine gamle hits ”Snart er du mer’ end 17 år” og ”Mini-Max”, men vil også gerne lave ny musik.

– Det er så fedt, det de unge laver i dag. Hvis jeg kunne arbejde med Tobias Rahim, Andreas Odbjerg og Jada, så ville det være en drøm, der gik i opfyldelse. Deres sange er bare så gode, siger hun til HER&NU.