Annemette Voss’ søn har valgt far over hende: Jeg har givet op

Selvom det har knust hendes hjerte, så har ‘Bagedyst’-stjernen i dag affundet sig med, at hun altid vil komme på en andenplads i hendes søns hjerte, så længe faderen er tilstede.

Af Lærke Stræde - 14. juli 2020 kl. 11:18

‘Bagedyst’-vinder Annemette Voss har tre sønner med to mænd. Selvom forholdet til eksmanden, som hun blev skilt fra i 2013, langt fra er perfekt, så er hun taknemmelig for, at det netop er ham og hendes nuværende mand, Micky, der er fædre til hendes børn. Især er hun imponeret over Mickys måde at være far på, som er så kærlig, nærværende og principfast, at hendes egen rolle som mor er blevet udfordret. Det har nemlig betydet, at den bageglade blogger har måtte tilpasse sig en ny familielogik, hvor hun ikke længere kommer på førstepladsen i fireårige Lucas hjerte.

Det fortæller hun på sin blog Annemettevoss.dk.

– Det er helt anderledes at være mor til Luca, end det er at være mor til Ferdinand og Hugo-Sander. Luca er nemlig sin fars dreng. De to andre er mere ‘mine’ drenge. I de første par år var jeg så misundelig, at jeg kunne græde over det. Det gjorde så ondt i mit hjerte og lå som en knude i maven, at Luca stort set fra sin 1-års fødselsdag og siden da altid valgte sin far fremfor mig. Luca er som et klistermærke på sin far, og han ytrer også ofte, at han elsker os begge meget højt, men at han altså lige elsker sin far lidt mere, skriver Annemette Voss.

LÆS OGSÅ: Noah Skaalum viser vanvittigt resultat: Fra kvinde til mand

Selvom det har krævet tilvænning og til tider skåret dybt i hjertet, så har bloggeren i dag fundet fred med sin rolle som mor til Luca.

– Jeg har mere bare givet op på det og nu accepteret, at jeg simpelthen altid vil komme ind på en andenplads, hvis Micky er i nærheden. Det kunne jo i princippet godt såre mig, men det gør det ikke. Jeg bliver faktisk bare rigtig glad for at se, hvordan Luca er så knyttet til Micky, fortæller hun.

LÆS OGSÅ: Sofie Linde deler pinlige historier i nyt job

Fra hård til blød forælder

Det er ikke kun i relationen til hendes søn, at ‘Bagedyst-stjernens rolle har ændret sig. Eftersom hendes mand har indtaget en mere hård og principfast forælderrolle, er det nemlig faldet Annemette Voss naturligt med en lidt blødere opdragelsestil.

– I min relation til min eks var jeg helt klart den mere skrappe og principfaste forælder, men da jeg blev skilt, faldt hele korthuset sammen for mit vedkommende. Ud på den anden side kom en helt anden udgave af mig, der er meget mere rolig og accepterende, og mindre dømmende. Micky er derimod mere ‘hård’ helt generelt og går virkelig meget op i, at alle tre drenge opdrages ordentligt og får nogle gode manerer og lærer at opføre sig pænt. Jeg er helt klart mere typen, der lader dem være længe oppe på en hverdag og køber slik til dem en halv time før spisetid, forklarer hun.

LÆS OGSÅ: Sarah Louise om sin sammenbragte familie: Jeg bliver sgu helt stolt

Men selvom Micky til hver en tid ville sige nej til slik før spisetid, så giver han børnene kærlighed og opmærksomhed på anden vis. Han læser godnathistorier hver aften uden undtagelse, og det gør Annemette Voss bestemt ikke.

– Han er typen, der synger to-tre godnatsange, hvor jeg synger én, maks. Han er typen, der puster på sår og giver plaster på, selvom det slet ikke er nødvendigt… Det er jeg ikke lige så meget. Han er typen, der ligger og krammer og hygger og slænger sig i sofaen om eftermiddagen sammen med Luca, og typen, der gider at se på tegnefilm sammen med drengene.  Han gider lege de lege, som børnene selv byder ind med. Det indrømmer jeg blankt – det er slet ikke min styrke, fortæller hun.

LÆS OGSÅ: Henrik i tvekamp for anden gang i træk: Udstødt af gruppen

Slut med at sammenligne

Generelt har Annemette Voss fuld forståelse for sønnens kærlighed til faderen, for i hendes øjne er han grundlæggende en suveræn far.

– Jeg er generelt virkelig imponeret over Micky. Han er edermanme en god far, sådan helt grundlæggende – suveræn, faktisk. Jeg ved, jeg er en rigtig god mor, men mest af alt har jeg været en fornuftig kvinde, fordi jeg valgte Micky som far til Luca, fortæller hun.

LÆS OGSÅ: Højgravide Lise Vandborg: Frygten for at miste fylder

Selvom Annemette Voss i dag har accepteret den lidt anderledes familiedynamik, har det krævet en stor indsats fra hendes side.

– At nå til det punkt, hvor jeg godt kan rumme Lucas uforbeholdne overflod af kærlighed til Micky, har været svært. Det har krævet, at jeg lærte mig selv at sætte mig selv ud af ligningen. Lucas kærlighed til Micky handler nemlig slet ikke om mig. Den har intet med mig at gøre. Fordi hvis jeg fjerner Micky fra ligningen, så er der jo rigelig af kærlighed mellem Luca og jeg. Så jeg begyndte simpelthen at stoppe med at sammenligne, fortæller hun.

LÆS OGSÅ: Christian Degn i Jylland: Høj på sommer

LÆS OGSÅ: Martin Greis-Rosenthal ramt af corona: Jeg var savet over

 

Læs mere om