Anne Mette Beckmann: Frustrerende at være hjemløs

Der skal mere end pengeproblemer til at tage modet fra den tidligere millionær.

Af Flemming Vitus - 22. oktober 2016 kl. 14:55

Glamour, luksus og et liv uden bekymringer. Champagne, fester og ture i hurtige Porscher. Den cocktail nød Anne Mette Beckmann som bekendt i mange år, mens hun boede i Portugal og Paris.
Men festen varede ikke ved. Igennem programmerne ‘Millionæren, der mistede alt’ og ‘Millionær på bistand’ blev seerne på TV2 vidne til, hvordan Anne Mette og hendes nu afdøde mor måtte kæmpe med store pengeproblemer i Portugal.
Problemerne er ikke blevet mindre efter, at Anne Mette var tvunget til at flytte til Danmark. Pengekassen er nemlig tom.
– Jeg er godt klar over, at jeg aldrig kommer til at leve det liv igen. Det er et overstået kapitel, men jeg nød det rigtig meget dengang, indrømmer 62-årige Anne Mette Beckmann, da HER&NU giver hende mulighed for et par timers luksus med en skøn frokost på det fashionable Hotel d’Angleterre.
LÆS OGSÅ: 3 uger efter fødslen: Christiane tilbage i sine jeans
– Jeg elsker bare det her sted. Her er jeg kommet mange gange med mine forældre, lyder det begejstret fra Anne Mette Beckmann, der ellers ikke har så meget at glæde sig over.
– Jeg ved jo godt, at jeg har gjort mange dumme ting. Det kan jeg se nu, men jeg kan bare ikke lave om på det. Sket er sket. Lige nu forsøger jeg bare at klare mig igennem på bedste måde. Jeg tager en dag ad gangen. Penge har jeg stort set ingen af, og jeg skifter hele tiden bopæl. Det er meget frustrerende at være hjemløs, men jeg er født optimist. Så jeg skal nok klare mig, understreger Anne Mette Beckmann, mens hun tydeligt nyder den lækre mad og Chablisvinen.
LÆS OGSÅ: Ung mor afslører vild nyhed: Venter tvillinger

Anne Mette Bechmann er glad for at shoppe, men hun har ikke råd. (Foto: Peter Hauerbach)

Anne Mette Beckmann er glad for at shoppe, men hun har ikke råd. (Foto: Peter Hauerbach)


Flygtede fra København
Da seerne sidst så Anne Mette Beckmann på TV2, stod hun på gaden uden tag over hovedet. På det tidspunkt var hun også ekstra presset, fordi pensionsudbetalingen var langt mindre end forventet.
– Jeg måtte flygte fra København. Jeg kunne ganske enkelt ikke klare mere. Jeg havde helt sikkert fået en dyb depression, hvis ikke jeg havde forladt København, siger Anne Mette, der ikke vil afsløre tilflugtsstedet.
– Heldigvis har TV-udsendelserne også betydet meget positivt. Jeg er nemlig kommet i forbindelse med en masse søde mennesker, som jeg slet ikke kender. De tilbyder en sofa at sove på og mange giver mig også både små og store pengebeløb. Det er meget rørende. I længden er det blot ikke sjovt at være sofasurfer. Jeg når aldrig at få pakket mine ting ud, før jeg skal videre til det næste sted. Enkelte gange har jeg boet på et billigt hotel. Heldigvis er jeg også blevet hjulpet af nogle gode venner. Jeg har også fundet ud af, hvem der er mine rigtige venner. Nogle af mine såkaldte venner har også skuffet mig, erkender Anne Mette med et dybt suk.
– Har du ikke noget familie, som kan hjælpe dig?
– Jeg har familie, men de har problemer nok selv, fortæller Anne Mette, der arbejder på at kunne komme ud og holde foredrag, og har planer om at skrive en bog.
LÆS OGSÅ: ‘Landmand’-Ruud har droppet Emma og fået ny kæreste
Livet er usikkert
– Frygter du for fremtiden?
– Selvfølgelig. Heldigvis ikke så meget som tidligere. Selv i svære tider, kommer der også gode ting. Livet er bare usikkert for mig. Men jeg giver ikke op.
– Hvad kan gøre dig rigtig ked af det?
– Når folk kalder mig for nasser. Det finder jeg helt urimeligt. Jeg er dansk statsborger, og har vel som alle andre ret til hjælp.
– Hvordan ser det ud med kærligheden?
– Det er ikke noget jeg søger efter. Sker det, så sker det bare. I år er det for øvrigt 35 år siden, at jeg var lige ved at blive gift med en rig englænder. Vi mødtes i Sydfrankrig, hvor vi lå og kørte rundt i en Porsche. Men det blev også kedeligt. Vi var kun sammen i et år. Jeg ser ham dog stadig. Han har flere gange besøgt mig i Portugal sammen med sin kone og børn, og de er meget søde, fortæller Anne Mette.
Glamouren og luksuslivet er gode minder for Anne Mette. Minder som blev genoplivet med frokosten på Hotel d’Angleterre.
LÆS OGSÅ: Anne Mette fra ‘Millionær på bistand’ vender tilbage på tv
Følg med på vores Facebook-side og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.