Anne Linnets gave: Tog Ritt på sengen

Anne Linnet overraskede med balloner og morgenbrød på Ritt Bjerregaards 80-års fødselsdag.

Af Nikolaj Vraa - 30. maj 2021 kl. 13:58

Ritt Bjerregaard fik ikke lov at sove længe på sin 80-års fødselsdag sidste onsdag. Hun blev taget på sengen af en flok nære venner, blandt andre Anne Linnet, der bankede på døren til hendes hus i Kartoffelrækkerne i København for at være de første til at fejre hende.

– Det har været en dejlig dag, fortalte Ritt, da HER&NU senere på dagen deltog i hendes reception i Dansk Arkitektur Center.

– Anne havde morgenbrød med. Så diskede jeg op med kaffe. Vi hyggede os. Min stue kom til at se helt anderledes ud med deres kæmpe balloner, som der stod ‘Ritt’ på med hjerter, lød det med et kæmpesmil fra den tidligere minister og EU-kommisær.

LÆS OGSÅ: Hildas bøn til Keld: Find dig en kæreste

Anne Linnet skrev sangen ‘Hun fletter sit hår’ om Ritt. – Vores venskab betyder utrolig meget. Vi diskuterer alt muligt arbejdsmæssigt og privat. Det har været dejligt at mærke den ro, der er fulgt i kølvandet på, at hun stoppede i toppolitik og i stedet tager sig af sine hjertesager (Foto: Henrik R. Petersen)

LÆS OGSÅ: Lisbet Dahl jubler: Lykkelig for høreapparat

Ny bog på vej

– Jeg vil sige, når man har fødselsdag 19. maj, så er man privilegeret. Når jeg ser på, hvordan der ser ud med blomstrende æbletræer og syrener, der er på vej til at springe ud. Man kan kun blive glad. Og så tænker jeg også over, at det er dejligt, at jeg kan klare den. De her metastaser, jeg har i lungerne, forholder sig så roligt, at jeg ikke har nogen smerter, fortalte Ritt, der på fødselsdagen også udgav fjerde bind af sine erindringer.

‘Ovenpå’ er fjerde og sidste bind i Ritts anmelderroste erindringer (Foto: Henrik R. Petersen)

LÆS OGSÅ: Marie Bach Hansens vigtige læring: Jeg har brug for ro

Hun er allerede gået i gang med sit næste skriveprojekt.

– Jeg er i gang med at skrive en bog om at vandre sammen med Christine Antorini, afslørede hun.

LÆS OGSÅ: Bendtner om forlist forhold: Savner det ikke

Gemalen, Søren Mønch, var ikke at se til receptionen, men han har det godt, forsikrede Ritt, der ligesom ham er færdigvaccineret mod Covid-19.

– Søren har været isoleret i vores sommerhus ved Kerteminde i over et år. Lige nu er han i København for at få ordnet noget med sine tænder, men ellers har han ikke været her. Det kan jeg ikke holde ud. Jeg er for socialt et menneske. Så jeg har pendlet over for at se nogle mennesker, sagde fødselaren.

LÆS OGSÅ: Mary dybt rørt: Min lille store mand

LÆS OGSÅ: Hverdagen har ramt Vinterberg: Jeg tager opvasken

Læs mere om