Anna og Oliver taler ud: Fik øjenkontakt med søn under fødslen

Til trods for et par dramatiske drejninger, så betegner Anna sin fødsel som en drømmefødsel.

Af Louise Vilsbøl - 12. maj 2021 kl. 9:40

For uge siden, onsdag den 5. maj, blev Anna Seneca og Oliver Erngart forældre for første gang, da sønnen Mio kom til verden. De lukkede følgerne helt tæt på allerede fra starten, da Oliver lagde en story ud på Instagram med, at Annas vand var gået.

Derefter kunne man følge med i brudstykker af fødslen indtil om eftermiddagen. Men nu fortæller Anna og Oliver, hvad der egentlig skete under hele fødslen, som endte med at tage flere uventede drejninger.

-Mit vand gik jo klokken 9 om morgenen, og vi var sådan helt “Gud nej, hvad skal der nu ske”. Men vi tog det sgu ret chill faktisk i forhold til, at mit vand gik, og det var som på film, det var virkelig sådan sjask, det var ikke bare sådan noget sivende vand, det løb ud, og det fortsatte. Så vi tog det ret chill, vi lagde os i sengen og så ‘Paradise’ og bare hyggede, fortæller Anna og fortsætter:

LÆS OGSÅ: WHAT! To deltagere taget i snyd: Smidt ud af realityprogram

– Og så ved 12-tiden, der kunne jeg godt mærke, okay, nu har jeg begyndende veer. Og klokken et vendte vi snuden mod Roskilde Sygehus, og der måler de, at jeg er tre centimeter åben, og de synes så, at jeg er meget tidligt i fødslen, så de mener godt, at jeg kunne blive sendt til Nykøbing Falster. Allerede der var det mest Oliver, der tog ordet, selvom mine veer ikke var særlig slemme lige der, så skulle jeg jo stadig koncentrere mig.

– Skat, de var slemme, du kunne ikke gå, du har nok bare glemt det, supplerer Oliver med et kærligt grin, og Anna fortsætter:

– Ja. Men der sagde de: “Du kan ikke ligge her mere, I skal ned til bilen og komme afsted, og I må hellere skynde jer, inden dine veer bliver for slemme”. Og så fik vi ellers bare bind og de her køreunderlag med til, hvis der nu skulle ske noget i bilen, så den ikke blev snavset.

LÆS OGSÅ: Anna og Oliver afslører sønnens navne

Det gik dog ikke helt så nemt med at komme ned til bilen. Det endte med at tage dem en halv time at komme fra fødegangen og ned til bilen på Roskilde Sygehus.

– Det var hver gang, jeg tog to skridt, så kom der en ve, som jeg slet ikke kunne være i. Jeg kunne slet ikke være i det, og det var sådan, at til sidst kom der en sygeplejerske eller en jordemoder med en kørestol og blev nødt til at køre mig ned til bilen, og hun kørte mig helt op til bilen, som Oliver havde kørt op til hovedindgangen, og så satte hun mig bare af, fortæller Anna med et grin.

LÆS OGSÅ: ‘Paradise’-vinder venter sit andet barn: Jeg kunne ikke stoppe med at græde

Mor kom til undsætning

Hun registrerede ikke så meget på det tidspunkt, men hun kan huske, at hun tænkte: “Hvordan skal jeg komme ind i bilen – jeg kan jo ikke engang sidde”. Oliver forsøgte at sige til dem på sygehuset, at de da ikke kunne køre til Nykøbeing Falster, men det var først, da Annas mor kom, at det tog en drejning – for hun skruede bissen på.

– Så besluttede vi, at mig og svigermor lige gik op igen og snakkede med dem, og vi sagde ”Det her kan simpelthen ikke lade sig gøre, så nu bliver I nødt til at finde en nødløsning, og så kommer vi op med hende igen”, fortæller Oliver, og Anna fortsætter:

LÆS OGSÅ: Kan du kende stjernerne fra ‘Juleønsket’?

– Min mor bor heldigvis fem minutter fra sygehuset i Roskilde, og da hun kom, kunne hun godt se, at den er jo gal den her, det kan hun ikke. For ellers ville hun bare være taget med i bilen til Nykøbing. Hun kom også op og sagde: “Prøv at hør her, alle mine tre fødsler er jeg gået fra tre centimeter til 10 centimeter på en time, så nu må I holde op”. Jeg tror, min mors stædighed har formået at gøre, så vi fik en stue.

Anna og Oliver var så heldige, at der lige var blevet lempet på restriktionerne, så Annas mor kunne få lov til at være med til fødslen, som Anna altid har drømt om, og det er hun lykkelig for.

LÆS OGSÅ: Ensomme Anna: Oliver forstår mig ikke

Fødte uden smertestillende

Klokken halv fire kom de op på en fødestue, og der var Anna allerede 7 centimeter åben, så de er lykkelige for, de endte med at få lov til at blive på Roskilde Sygehus, ellers er de sikre på, Anna ville have født i bilen. Da de kom op på fødestuen, gik det nemlig stærkt. Anna havde allerede pressetrang på det tidspunkt.

– Jeg fik noget ve-stop på det tidspunkt, fordi det gik for hurtigt, og jeg havde som sagt trang til at presse alt for hurtigt, og der var Mio ikke klar til, at jeg skulle presse, så de gav mig lige noget, der skulle stoppe veerne, så han lige kunne nå at kjomme længere ned i systemet. Også fordi jeg tog meget af hans ilt under alle mine veer, så der kom nogle overlæger ind og skulle tage hans iltmængde to gange, fortæller Anna, som fik lattergas til at starte med. Det havde dog ikke den ønskede effekt med at fjerne smerter, det gjorde hende bare skæv og utilpas, så hun droppede det igen og klarede resten af fødslen uden smertestillende.

LÆS OGSÅ: Anna og Oliver udsat for rygte om Gustav Salinas

– Men Mio havde det heldigvis fint, og så kørte vi bare derudaf, og så fødte Anna tyve minutter i otte. På tre presseveer, fortæller Oliver med stolthed i stemmen, og Anna supplerer:

– Ja, tre presseveer så var han ude. De sagde lige til mig ”Anna, du har én presseve tilbage, så den skal du udnytte, ellers bliver vi nødt til at tage ham med sugekop”, og der var jeg bare sådan hell fucking no, så jeg pressede hele mit liv ud, følte jeg. Og så fødte jeg hovedet, og så sagde de “Anna, prøv lige at kigge”, og så fik jeg øjenkontakt med Mio, mens han kun lige havde hovedet ude, det var vildt.

LÆS OGSÅ: AV! Det blev Christels sidste ord til Teitur

Blev slet ikke syet

Ved næste presseve fødte Anna sin Mio, som var 50 centimeter lang og vejede 2750 gram. Anna fik ham op på brystet kortvarigt, hvorefter hans luftveje lige skulle suges fri for fosterfedt og fostervand, og så kunne han komme tilbage til sine forældre.

– Det hele er bare en dans på roser – 7-9-13, så længe det varer. Jeg er ikke blevet syet, der var ikke nogen bristninger overhovedet, og hele kroppen er intakt. Jeg er bare glad for, jeg ikke blev syet, og der ikke er et kæmpe sår dernede nu, fortæller Anna, mens Oliver afbryder:

– Hun er jo vant til at have en stor mand oppe, lyder det med et grin.

Artiklen fortsætter under billedet, hvor man for første gang så Anna, Oliver og Mio sammen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by OLIVER ERNGART (@olivererngart)

– Ej! Min krop er virkelig sej. Jeg tænker, har den overhovedet været gravid, det er sygt, hvad kroppen lige pludselig kan. Den er næsten som normal igen, jeg har bare lidt blød mor hud, men det er allerede ved at blive tightened up, fortæller Anna og fortsætter:

– Jeg vil sige, jeg ser min krop på en anden måde nu. Nu er det mere end bare en krop nu, fordi jeg også ammer min søn, og jeg har båret på min søn, og han er kommet ud af mig. Specielt det her med, at jeg ammer ham, der får jeg den her wow, hvor er min krop vild, at jeg bare kan sidde her og give min søn næring, så han kan leve godt. Min krop har alt, hvad han behøver, det er nok det, der beskriver det bedst, som jeg ser min krop nu, det er det.

For Anna betyder det alt at kunne amme sin søn, som allerede er over sin fødselsvægt igen, og heller ikke på det punkt har der været problemer. Amningen er gået godt uden sår eller rifter, og Oliver står klar som hendes ydmyge tjener, når hun har brug for noget under amningerne.

Også den stolte fars præstation under fødslen får stor ros fra den nybagte mor.

– Han klarede det til UG, for jeg kunne ikke mærke, at han var stresset. Og faktisk i hele fødslen, der var han der bare, og han var ikke for meget – han var ikke over mig og skulle røre ved mig, han var der bare. Jeg vidste, han stod ved siden af mig, og han gav sin hånd og var til rådighed, uden det var for meget, det var ikke sådan noget gå væk med dig, og det var fedt, for jeg ville synes, han var irriterende, hvis han var der for meget, men jeg ville også synes, det var irriterende, hvs han slet ikke var der. Han var der lige tilpas, fastlår hun kærligt.

LÆS OGSÅ: Reality-par skal i retten: I skylder 94.000 kroner

Forelsket på et helt andet niveau

Og netop kærligheden nyder de to i høj grad lige nu, hvor de som de de fleste andre nybagte forældre oplever aldrig at have elsket hinanden højere.

– Man er forelsket på et helt andet niveau, fortæller Oliver, og Anna supplerer:

– Ja. Det er det her med, at nu er vi ikke bare kærester, vi er en familie nu. Det er fantastisk!

Ligesom i begyndelsen af fødslen kan man følge Anna og Olivers liv tæt på deres respektive Instagram-profiler, hvor de sætter en ære i at lukke folk helt tæt på – både når det er svært, og når de som nu er mere lykkelige end nogensinde før.

LÆS OGSÅ: Christel: Derfor ser jeg anderledes ud nu, end da jeg var med i ‘Paradise’