Anette Støvelbæk i godt selskab: Det er skønt

‘Badehotellet’-stjernen har selskab af både søn og mand på settet.

Af Katrina Rosendal - 6. marts 2021 kl. 12:58

Mange danskeres favoritserie ‘Badehotellet’ er gået hen og blevet lidt af et familieforetagende for Anette Støvelbæk. Siden den spæde start i 2012 har hun optrådt i rollen som Fru Frigh, og i sjette sæson i 2016 fik hun selskab af sin ældste søn, 25-årige Lue Støvelbæk, der meget nærliggende påtog sig rollen som hendes søn i serien. Og nu er det altså hendes mand gennem 32 år, Lars Mikkelsen, 56, der har gjort sin entré.

– Jeg har været glad for, at Lars havde lyst til at være med i ‘Badehotellet’. Det viser jo også noget om, at han faktisk ret godt kan lide serien, og det er jo dejligt. Så det er bare skægt og skønt. Lidt ligesom da Lue også skulle være med, lyder det fra den 53-årige skuespillerinde, hvis mand spiller rollen som den selvoptagede, men farverige teatermaler Svend Damm.

LÆS OGSÅ: Sandra i chok over familiemedlem: Fortjener ikke at være i vores liv

Lars Mikkelsen gør det godt i rollen som teatermaler (Foto: Mike Kollöffel/TV 2)

Anette og Lars mødte hinanden som helt unge skuespillere, og selvom de nu gennem flere årtier har slået deres folder på det store lærred, så har deres veje faktisk kun krydset hinanden ganske få gange. Det er dog ingen hindring for et godt samarbejde.

– Det er slet ikke svært. I bund og grund er vi jo skuespillere, og når vi går ind og optager, så påtager vi os en karakter og har derfor i det rum en helt anden relation til hinanden. Selvom man jo selvfølgelig bruger sig selv, så tilsidesætter man også sin bevidsthed omkring ”at det der er min mand”, forklarer Anette og fortsætter:

– Derudover er vi selvfølgelig vant til at se hinanden på scenen og på film og derefter melde tilbage omkring, hvad vi synes.

LÆS OGSÅ: Ærlige Sarah Grünewald om forholdet til Ben: Jeg skubber ham væk

Her ses Anette og Lars sammen med sønnerne Lue og Thor tilbage i 2010. Siden da er drengene blevet henholdsvis 25 og 20 år (Foto: Michael Stub)

Sparrer med hinanden

Kendetegnet for parret er, at altid har støttet hinanden arbejdsmæssigt.

– Vi sparrer altid med hinanden. Når nu man har en rigtig god sparringspartner, som ved, hvad det handler om, så skal man klart bruge hinanden. Men indimellem skal man selvfølgelig også lade være og lægge det væk, og det synes jeg også sagtens, at vi kan, lyder det fra skuespillerinden.

LÆS OGSÅ: Türker afslører: Så meget får jeg i løn

På grund af coronapandemien har det været noget anderledes at optage ‘Badehotellet’ i 2020. Produktionen har båret visir og mundbind, der har været restriktioner, og alt det sociale udenom indspilningerne har været skåret fra.

– Udover at vi selvfølgelig har været lykkelige over at få lov at lave ‘Badehotellet’, som vi jo alle elsker, så har man selvfølgelig også været bange for, at man skulle blive den, der kom til at smitte alle og samtidig lægge hele produktionen ned. Så vi har været meget forsigtige, slår Anette fast.

LÆS OGSÅ: Thomas Blachman åbner op: Det er en stor sorg