Andreas seje kamp: Døden bankede på

En søndag aften i januar fandt Andrea Rudolph to knuder i brystet.

Af Helle Bill Madsen - 4. juli 2021 kl. 19:58

Efter at have fundet en vindruestor knude i armhulen og en aflang knude i brystet en søndag aften i januar, fik den tidligere tv-vært og nu cremeproducent Andrea Elisabeth Rudolph, 44, en akuttid hos sin læge. Han sendte hende videre til Rigshospitalet, og syv dage senere var hun til mammografi, scanning og biopsi. Det var brystkræft.

Knuden viste sig at brede sig over et større område end antaget. Derfor skulle hele Andreas krop scannes i PET- og CT-scanner, og det planlagte kemoforløb måtte udsættes. Andrea spurgte lægerne, om det var, fordi de frygtede, at hun kunne have kræft flere steder. Og så blev hun bange.

LÆS OGSÅ: Efter gruppedate melder Casper ud: Hun er en fantastisk kvinde

Familien er vigtigst

Hun ventede i to døgn, før hun kunne blive scannet. Det var de ondeste to døgn i hendes liv, og tankerne fløj:

– Hvordan har jeg ikke kunnet opdage det? Noget er ude af kontrol. Hvor meget mere er ude af kontrol? Har jeg en hel appelsin af en kræftknude i maven? Er det gået i rygmarven? I hjertet?, fortæller hun i et stærkt og meget personligt interview i EUROWOMAN, som er på gaden lige nu.

Andrea Elisabeth Rudolph på forsiden af EUROWOMAN denne måned (Foto: EUROWOMAN)

LÆS OGSÅ: Linse jubler: Endelig sygdomsfri

– Når du får konstateret kræft, banker døden på. Det betyder ikke, at du skal dø. Men du er lige inde at røre ved spørgsmål som ”Hvor lang tid har jeg tilbage? Et par måneder? Får jeg sommeren med? Har jeg et år?” Du kan mærke, hvad der er vigtigst. Mine børn, min mand, min familie og mine kære venner. Kærligheden.

Et par timer efter at Andrea var blevet scannet, ringede lægen dog med den gode nyhed, at kræften IKKE havde spredt sig. Andrea er nu i gang med et 24 ugers kemoforløb. Derefter er det planen, at brystet skal fjernes, og endelig skal hun have stråler.

LÆS OGSÅ: Gustav undskylder overfor Irina

Fjern begge bryster

Det er planen, at Andrea skal have fjernet det ene bryst, men:

– Jeg har allerede foreslået lægerne, om vi ikke bare skal fjerne begge bryster ved samme lejlighed. Jeg ville da være ked af det, hvis jeg fik kræft i det andet bryst også, og hvis jeg skal have lavet nye bryster med implantater, kommer de måske i højere grad til at ligne hinanden. Jeg har det helt fint med, at de skal fjerne brystet. Det tager vi stilling til, når vi kommer dertil, siger hun i magasinet.

LÆS OGSÅ: Utryg Mathilde Gøhler: Jeg vil have fuld sikkerhed

LÆS OGSÅ: Remee afslører fortid i fængsel

Læs mere om