Anders Matthesen prøver sig selv af: Jeg elsker det dybe vand

Anders Matthesen er en travl og arbejdsom herre, der for tiden er aktuel i komedien ‘De Frivillige’.

Af Nikolaj Vraa - 30. juni 2019 kl. 15:55

Selv om han vader i succes, så tager Anders Matthesen den bestemt ikke for givet. Hver gang han går i gang med et nyt projekt, knokler han og giver sit hjerteblod.

Anders Matthesen spiller i ‘De frivillige’ overfor Jacob Lohmann, Christopher Læssø og Anders Brink Madsen (Foto: Christian Geisnæs/SF Studios).


Det gælder også rollen som Niels, der som selvbestaltet korleder har taget magten over de andre indsatte i Frederikke Aspöcks komedie- drama ”De frivillige”.
Egentlig havde han slet ikke tid, men kombinationen af hendes tiltalende manuskript og muligheden for at prøve noget nyt som skuespiller gjorde udslaget.
SE BILLEDERNE: Fie Laursen tilbage på scenen – og kæresten er med
Så han trak 16 dage ud af kalenderen midt i sit eget instruktionsarbejde med animationsfilmen ”Ternet Ninja” og forberedelsen af sit 25-års jubilæumsshow.
– Jeg havde svært ved at se, hvordan filmen ville ende med at blive. Det var lidt forvirrende at se, hvad den ville. Det var jeg meget besnæret af. Jeg tænkte også, hvad jeg dog kunne bidrage med i det fantastiske ensemble af skuespillere. Men jeg elsker at komme ud på det dybe vand, fortæller han begejstret.
Selv om hans komiske talent også ses, så er det de dybere lag, han får frem i karakteren, der har fået anmelderne op af stolen med ros.
LÆS OGSÅ: Linse Kessler gør op med plastik-kultur

Artiklen fortsætter efter videoen, hvor komiker Lasse Rimmer pludselig bliver sulten og kommer til at spise en quiz-ledetråd

LÆS OGSÅ: Nu taler hun ud: Her er Martinnas store hemmelighed
Oplevelsen at filme i det nedlagte fængsel i Assens har sat personlige spor hos Matthesen. Både døre og vægge var så tykke, så han hurtigt fik en fornemmelse af klaustrofobi.
– Man kunne se, at der var levet nogle liv der. I cellerne kunne jeg se indsattes beskeder og graffiti. Det var virkelig et trøstesløst og modbydeligt sted. Jeg kan slet ikke begynde at forestille mig, hvordan det må være at komme i fængsel, siger han stille.
Også fysisk var optagelserne hårde. Selv om en stuntmand koordinerede det hele, blev der alligevel gået til stålet under en slagsmålsscene. Anders ville gerne freestyle lidt, men stuntmanden insisterede på at gennemgå det hele igen og igen.
LÆS OGSÅ: CHOK: GVFB-hunk er blevet forlovet med programmets ekspert
Og det viste sig at være den rigtig beslutning.

Glad for komplimenter

– Da vi endelig kørte, gik alle jo helt amok, og jeg fik en albue ned i mit flæsk, og nogen knælede på mig. Det var svært at ligge og spille besvimet, når nogen ikke huskede deres mærke. Der forstod jeg, at timing og koreografi er godt i sådan en situation, hvor der er 14 mand, nikker han anerkendende.
LÆS OGSÅ: Mai Manniche efter endnu et underskud: Utilfredsstillende

HER&NU besøgte Anders Matthesen i hans kreative værksted på Frederiksberg. Her er han i fuld gang med manuskriptet til ”Ternet Ninja 2”, der netop er udkommet som bog (Foto: Michael Stub).


Sommeren skal Anders Matthesen bruge på at skrive manuskriptet til filmatiseringen af ”Ternet Ninja 2”. Han har ingen ambitioner om at overgå ”Ternet Ninja”, der har solgt 940.000 solgte billetter og blev den største danske biograffilm siden ”Op på fars hat” fra 1985.
– Det er ikke sådan, jeg arbejder. Altså det ville da være rart, hvis det skete, men så kalkuleret er det ikke. Jeg laver det, fordi jeg føler, jeg har en historie at fortælle, slår han fast.
LÆS OGSÅ: Anna Due er blevet student: Jeg brød reglerne
At hans historier er værd at fortælle, får han næsten dagligt at vide af publikum.
– Det holder jeg aldrig op med at blive glad for. Der er rørende historier fra forældre, der siger, at deres søn aldrig har villet læse en bog før og nu sover med ”Ternet Ninja” under hovedpuden. Det gør mig glad. Men også når ældre damer stopper mig og siger, ”vi holder med dig og elsker det, du laver. Må vi give dig et knus?” Det hele er gaver.
LÆS OGSÅ: ‘De unge mødre’-datter i kørestol efter uheld

Siden 2013 har Anders været gift med Cemille. Sammen har de sønnen Spencer (Foto: Sisse Stroyer)


– Jeg synes aldrig, nogen siger noget negativt. Måske er det sket to gange på 25 år. Altså, jeg har da hørt om lækre damer, der bliver trætte af komplimenter, men det punkt når jeg nok aldrig. Så kunne jeg jo også bare trække stikket, siger Anders
Matthesen og smiler igen.
– Jeg kan bare godt li’ at give en masse mennesker noget og have noget sammen, selv om vi ikke kender hinanden.
LÆS OGSÅ: ‘Mig og min mor’-stjerne: Nogen vil ødelægge mit firma
LÆS OGSÅ: Læge slår alarm: Frygt for Marys helbred

Læs mere om