Amin Jensen i manegen: Stikker af med cirkus

Amin Jensen går en spændende tid i møde.

Af Nikolaj Vraa - 24. september 2022 kl. 9:55

Amin Jensen, 52, går en spændende sommer i møde. Komikeren har sagt ja til at være sprechstallmeister ved Cirkus Baldonis kommende Danmarksturné med 140 forestillinger.

LÆS OGSÅ: Stine Kronborgs vilde forvandling

Artiklen fortsætter under videoen

– Der er ved at blive syet nogle flotte kostumer til mig i Tjekkiet. De bliver nok ren uld, der er 1.000 grader varmt. Jeg kommer sikkert til at ligne et hus, men det bliver sjovt, fortalte han ved premieren på ‘Pretty Woman – The Musical’ i Tivolis Koncertsal.

LÆS OGSÅ: Hadi Ka-koush om ny værtsrolle: Jeg er ikke Anders

Forbindelsen til cirkus opstod, da han for over 20 år siden tog sig tid til en ung fan.

– Da jeg lavede ‘Hit med sangen’ var der en dreng, der i en pause tog mod til sig og kom over til mig. Han spurgte, ”Hvordan bliver klovn?” Jeg kiggede ham i øjnene og svarede, ”Hvis du virkelig mener det, så bliver du det også. Men der skal arbejdes”. Så gik der seks-syv år og jeg blev inviteret til en premiere i Baldoni. Der stod så pludselig en høj, flot fyr. ”Nu er jeg blevet klovn”. Det var Daniel Dimitrijevic, som var blevet klovnen Danilo, fortalte Amin rørt.

LÆS OGSÅ: Alderspræsident gav ikke op: Jeg er ikke 25 længere

Daniel, der også kan imitere Morten Grunwald perfekt som Benny fra ‘Olsen-banden’, var i 10 år hos Baldoni.

– Dengang prøvede jeg så at være klovn for en dag sammen med ham, så på den måde kom jeg i familie med det cirkus, jeg nu selv skal rejse med.

Læs mere om