Amanda om islam: Jeg var bange for min families mening

Amanda Mogensen har længe haft en interesse for Mellemøsten, og nu tør hun godt begynde at dele den offentligt.

Af Rikke Lynge - 13. april 2021 kl. 18:00

Amanda Mogensen kendt fra ‘Ex on the beach’ har siden hun var 13-14 år hørt musik fra Mellemøsten, hun har altid haft muslimske venner, og i dag har hun også en muslimsk kæreste, men det ikke på grund af kæresten, at interessen for islam er blevet stor.

– Da jeg var yngre, var min interesse der faktisk på samme måde, men dengang var jeg bange for min families mening. Men som årene er gået, har jeg fundet ud af, at min familie er glade uanset hvad – så længe jeg er glad, fortæller Amanda til Realityportalen.

LÆS OGSÅ: ‘Paradise Hotel’-par i chok

Amanda har ikke postet så meget om sin interesse for islam på de sociale medier, da hun ikke ønsker, at folk skal opfatte det som et mediestunt, og hun er bange for at blive misforstået, ligesom Fie Laursen blev det med sit TikTok-opslag, hvor hun fortæller, at hun er konverteret til islam og beder Allah om hjælp til at få sine hunde hjem.

– Skønne Fie Laursen kom for nogle måneder siden ud med, at hun havde interesse for islam, og det blev taget så dårligt imod (kunne jeg forstå), og sådan ønsker jeg det ikke. Jeg ved præcis, hvad Fie snakkede om, da hun lavede sin TikTok, og det var ikke for medietid, hun gjorde det, forklarer Amanda og fortsætter:

– Jeg har ikke ville sige så meget og specielt, fordi min kæreste er muslim. Han har slet ikke haft indflydelse på min interesse, men han hjælper og støtter mig selvfølgelig bare i det, forklarer Amanda til Realityportalen.

LÆS OGSÅ: Trine indrømmer den virkelige grund: Derfor gik vi fra hinanden

Skal Amanda konvertere?

Amanda finder sine svar om islam hos sine venner, der er muslimer, i Koranen og på nettet.

– Jeg har så meget støtte mange steder fra, og så har jeg to virkelig hjælpsomme mænd, som begge er konvertitter. Dem havde jeg en lang snak med, og de gav mig Koranen på dansk i gave, fortæller Amanda, der da også lever efter flere og flere muslimske principper.

LÆS OGSÅ: Det så du ikke på tv: Derfor vandt Thalia ikke ‘Stjerner i trøjen’

– Jeg ved ikke, om det er decideret på grund af islam, men jeg stopper da så stille og rolig med druk, smøger og fester. Svin kan jeg nok aldrig 100% sige farvel til, men når man har en kæreste, der ikke spiser svin, så undgår jeg da det også, afslører Amanda.

Amanda har endnu ikke besluttet, om hun ønsker at konvertere til islam.

– Jeg ved det ikke. Måske kommer dagen, måske gør den ikke. Man skal ikke gøre ting bare for at gøre det, slår Amanda fast, som lige nu bare fokuserer på at nyde kærlighedslivet med sin kæreste, som heldigvis er ligeglad med, hvilken tro Amanda følger.

LÆS OGSÅ: UH! Umut og kæresten deler glædelig nyhed

– I sidste ende så definerer ens tro ikke, hvem man inderst inde er, slutter Amanda.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Amanda Mogensen (@amanda0984)

Læs mere om