Amalies mor droppede ‘Forsidefruer’

Lotte kunne ikke holde til at se programmet efter få sæsoner.

Af Louise Vilsbøl - 9. oktober 2021 kl. 18:55

Amalie Szigethys mor, Charlotte Lytton Kejser – bedre kendt som Lotte, er på gaden med en ny bog, som går endnu tættere på hende selv og datteren end nogensinde før. Den handler om de sidste ti år, hvor Amalie har været et kendt ansigt i hele Danmark og fortæller mange af de ting, man ikke ser på tv.

LÆS OGSÅ: Ung mors datter er indlagt: Vi er meget bange for at miste

Lotte fortæller blandt andet om dynamikken i gruppen af ‘Forsidefruer’, hvor Amalie ifølge moren har haft svært ved at finde sin plads, og det er til dels produktionens skyld, mener Lotte.

– Dynamikker i en gruppe som Forsidefruerne kunne produktionen naturligvis ikke styre, men produktionen kunne sagtens have valgt en anden tilgang til mennesket bag ”forsidefruen”. ‘Forsidefruerne’ har nemlig meget mere at byde ind med end det, vi ser.

Artiklen fortsætter efter videoen, hvor man kan se Amalie ankomme til sin 30-års fødselsdag.

LÆS OGSÅ: ‘Gift ved første blik’-deltager afslører graviditet

Ifølge bogen er det kvinder med helt ordinære liv, men forventningerne til dem som værende velstillede og overskudsagtige fruer var svære at leve op til.

– Jeg tænker især på de fruer med små børn og de kræfter, det kræver. Når vi se smukke og velstillede mennesker i tv, tror vi jo, at de har styr på det hele. At de klarer det hele, vil det hele på den halve tid, og de forsøger også at leve op til de forventninger og fordommene, men virkeligheden og hverdagen rammer også fruerne, og det er i min optik meget mere spændende af dyrke, skriver Lotte i bogen og fortsætter:

– Havde man nu dyrket fruernes liv (når kameraet var slukket) lige så meget, som når fruerne er i spotlight, var det måske en mere nuanceret og autentisk serie, vi kunne se på TV3. Som sagt kan man sagtens producere ‘Forsidefruerne’ i al dens pragt og med et tilskud af det rigtige liv, vi alle lever. Vi skræller jo alle kartofler.

LÆS OGSÅ: Efter alvorlig ulykke: TV3 ændrer ny sæson ‘Robinson’

Kunne ikke se programmet

I starten var Lotte meget begejstret for at se sin datter i programmet, og det blev et samlingspunkt for familien, som glædede sig til at se, når ‘Forsidefruer’ kom på skærmen. Men det stoppede hurtigt.

– Men som problemerne udviklede sig ‘Forsidefruerne’ imellem, mistede jeg også lysten til at se programmerne. Det blev for hårdt at se på for mig som mor, som sagt. I de to forrige sæsoner af Forsidefruerne var det med computeren åben, en gryde med kartofler, der skulle koges, og alle mulige andre ting, der skulle foregå på samme tid. Jeg var bare stået af, tror jeg, jeg magtede ikke at se min datter i Forsidefruerne mere. Magtede ikke at blive ked af det, fastslår Lotte.

Hun roser dog Amalie og synes, datteren gør det godt både i programmet og i særdeleshed som mor og forretningskvinde, og så er hun ikke i tvivl om, at hvis Amalie stoppede i ‘Forsidefruer’, måtte TV3 droppe programmet helt.

LÆS OGSÅ: CHOK: Reality-deltager gift med Paludan

Man kan læse meget mere om livet bag kameraet i hendes bog ‘Scenen er din – Ti år på tv med Amalie’, som er på gaden nu og kan købes HER.