Amalie Szigethy går forrest i debatten: Derfor kommer Josephine i børnehave

Amalie Szigethy vil gerne gå forrest i debatten om, hvorvidt det er okay at sende børn i dagtilbud, hvis man selv er hjemme.

Af Rikke Lynge - 13. januar 2021 kl. 8:51

Amalie Szigethy er havnet lige midt i debatten af, om det er okay at sende sit barn i daginstitution, hvis man har mulighed for at have dem hjemme. Debatten er brødfødt, efter regeringen har opfordret til, at man på grund af corona helst skal holde sine børn hjemme, hvis man kan.

– Hele sidste uge holdte vi “fri” grundet de nye restriktioner. Jeg holdte godt ud med en nyfødt og min José på den anden side, men i dag måtte jeg have et par timer fri, så jeg kunne fokusere 100% på min lille Hannah. Jeg ville ønske, jeg kunne være en blæksprutte med alle de arme, så jeg kunne klare hele verdenssituationen, men det kan jeg bare ikke, skriver Amalie på Instagram.

LÆS OGSÅ: Amalies kur: Sådan vil jeg tabe de sidste kilo

Amalies opslag har i skrivende stund mere end 600 kommentarer, og selvom der er mange støttende kommentarer, så er der også mange, der er imod Amalies valg om at sende Josephine i børnehave. Det kommer ikke bag på Amalie, at mange skriver grimme ting om hendes beslutning, men det kommer bag på hende, hvor nært hun tager det.

– Jeg ville gerne have det ud, så andre mødre ikke skal føle skam over at sende deres børn i vuggestue eller børnehave, men efter de her kommentarer har jeg fået mere skam. Kommentarerne skaber fokus på min lille Josephine, og det var jo slet ikke det, jeg ville, så der er en masse tanker og følelser, fortæller Amalie i Aftenshowet i går aftes på DR.

LÆS OGSÅ: Lea Hvidt Kessler chokerer alle med overraskende billede

Amalie sendte Josephine på fire år i børnehave nogle timer, da hun ikke kunne aktivere hende nok.

– Det her var bare et par timer, og det var for at jeg kunne få noget fornyet energi, og Josephine kunne komme ud og blive aktiveret. Folk skriver til mig, som om jeg sender hende afsted hver dag, fortæller Amalie fortsat i Aftenshowet.

LÆS OGSÅ: CHOK! ‘Årgang 0’-stjerne indlagt

Ifølge formand hos Forældrenes Landsorganisation, Signe Nielsen, skal Amalie ikke føle skam over at sende sin datter i børnehave.

– Dagtilbuddene er åbne, og det vurderer sundhedsmyndighederne, at de godt kan være, og det kan de være uden smitten stiger, så alle forældre skal kunne aflevere deres børn i dagtilbud hver dag uden at have dårlig samvittighed. Du skal ikke gå derhjemme og føle dig stresset, så skal de afsted, siger Signe Nielsen i Aftenshovet.

LÆS OGSÅ: Svend og Maryna giver status på forholdet: Sådan går det i dag

Trods de mange negative kommentarer på Amalies opslag, så er hun overbevist om, at hun vil lytte til Josephines behov og sit eget behov, og hvis det blive nødvendigt, så kommer Josephine i børnehave igen.

– Jeg tror, alle mødre gør det bedst muligt i disse tider, men sandheden er, at man ikke kan hjælpe eller gøre alle glade, og ens børn er de vigtigste. Når jeg har overskud, er jeg også en bedre mor, og i dag kunne jeg egentlig bare mærke, jeg skulle have vejret og være lidt mig selv, skriver Amalie på Instagram.

LÆS OGSÅ: ‘Gift ved første blik’-par ophæver ægtepagten

Læs mere om