Amalie Dollerup afslører: Den her rolle skulle jeg have haft i 'Badehotellet' - Her & Nu

Amalie Dollerup afslører: Den her rolle skulle jeg have haft i 'Badehotellet'

Amalie Dollerup skulle slet ikke have spillet Amanda i ‘Badehotellet’.

Af Louise Vilsbøl - 7. maj 2018 kl. 17:11

Igennem fem sæsoner har Amalie Dollerup været en fast del af ‘Badehotellet’, som vel nok er TV 2s største seersucces til dato. Skuespillerinden spiller Amanda, som er grosser Madsens datter, i serien, men i virkeligheden var det slet ikke den rolle, hun skulle have haft – og så kunne serien have set meget anderledes ud.
LÆS OGSÅ: Sådan bliver ny sæson af ‘Badehotellet’
LÆS OGSÅ: CHOK: Hovedrolle dropper ‘Badehotellet’
– Jeg kæmpede virkelig for min rolle i ‘Badehotellet’. Jeg kom til casting som Fie, hvor jeg spillede sammen med en masse andre piger. Det varede to timer. Til sidst spurgte jeg casteren, om jeg ikke måtte prøve at spille Amanda, men forfatterne så mig kun som Fie. De syntes, jeg var for gammel til Amanda, fortæller Amalie Dollerup i denne uges udgave af Hendes Verden. Men den ihærdige skuespillerinde gav ikke op.
– Jeg spurgte igen og igen, for nu var jeg taget hele vejen fra Aalborg for at komme til casting, og jeg kunne ikke bare komme igen i morgen. Jeg var næsten helt nede på knæ. Til sidst fik jeg lov, og 14 dage senere ringede de og tilbød mig rollen som Amanda. Jeg satsede hele butikken og vandt lotteriet. Hvis jeg havde været et par år yngre, var jeg nok bare taget hjem uden at prøve. Men jeg turde, og det gjorde, at jeg foreløbig har fået fem fantastiske sæsoner og nogle skønne oplevelser, siger Amalie Dollerup, der selv betegner kampen for rollen som sit “livs omvej”.
LÆS OGSÅ: Hr. Weyse og ‘Badehotellet’ fik skulderklap: Glædede døende mand
LÆS OGSÅ: Lagde du mærke til det? ‘Badehotellet’-afslutning inspireret af Biblen

LÆS MEGET MERE OM AMALIE DOLLERUP PÅ ALT.DK OG I DENNE UGES HENDES VERDEN – OG:

  • Om livet som børneskuespiller og en stille telefon efter succerne i “Strisser på Samsø” og Lise Nørgaard-filmen “Kun en pige”.
  • Om kvaliteterne ved hendes ægtemand, som hun har været sammen med i over 11 år.
  • Og at hun var ved at droppe ud af skuespillerskolen, fordi hun mistede lysten til skuespillet.

LÆS OGSÅ: Sofie Linde dropper DR: Her er hendes nye job
LÆS OGSÅ: Klar tale fra tidligere dommer: Nej til mere ‘X Factor’