Alt gik galt: Realitystjerne må have fjernet livmoderen

Efter fødslen blev hun indlagt på intensiv med indre blødninger. Nu er hun tilbage på operationsbordet.

Af Lotte Knudsen - 12. september 2021 kl. 12:55

Den 19. juli 2020 var en skæbnesvanger dag for Simone Skaaning Frederiksen. Det var dagen, hvor hun oplevede en af livets største glæder – at blive mor, men det var også dagen, hvor hun mistede 3200 ml blod og endte på intensiv i to døgn.

Hendes søn, Luca, blev nemlig født ved akut kejsersnit grundet lav hjerterytme, og det gik helt galt.

LÆS OGSÅ: ‘Ex on the beach’-babe fik nok: Jeg var ked af det og kunne intet

Det sidste år har Simone derfor været i pendulfart til og fra Rigshospitalet. Lægerne har forsøgt med blandt andet hormonspiral og minipiller, men intet har haft effekt på skaderne, som hun pådrog sig. Derfor endte de med at tilbyde Simone en operation.

Artiklen fortsætter under videoen, hvor ‘Paradise’-parret Anne og Nikolaj taler om fremtiden.

Operationen lød i starten på at få fjernet slimhinderne i livmoderen, men det blev fornyelig lavet om til et større indgreb.

– Så kom dagen hvor jeg skal have opereret min livmoder væk. En lidt større operation grundet mit massive blodtab efter mit kejsersnit. Derfor skal det foregå på rigshospitalet, og jeg bliver ikke udskrevet før i næste uge, skrev Simone i et opslag på instagram forud for operationen fredag, og overfor Realityportalen uddyber hun:

– Overlægen mente ikke, at det ville hjælpe på min blødning, kun ved at brænde mine slimhinder. Han mente, at jeg givetvis ville stå med et tilbagevendende problem af samme karakter efter nogle år – derfor blev det besluttet, at det ville give mere mening at fjerne min livmoder i stedet.

LÆS OGSÅ: Nynne frustreret over Robert: Hvad skal jeg gøre?

Alene på hospitalet

Simone plejer at klare det meste på egen hånd, men til trods for det gør operationen hende nervøs.

– Jeg kan godt mærke, at det er lidt underligt at skulle vågne opefter operationen alene. Mest fordi at jeg kan mærke nervøsiteten efter hele mit forløb efter min fødsels, og fordi jeg er langt væk hjemmefra, skriver Simone.

LÆS OGSÅ: Realitystjerne besøger sædbank: Vil hjælpe barnløse

Da Simone lå på intensiv under sin fødsel, var hendes mor ved hendes side, men det kunne ikke lade sig gøre denne gang.

– Min mor skal uheldigvis også opereres i dag, skrev hun fredag.

Farvel til drømmen om børn

Operationen har flere følger, men en af de mest alvorlige er, at Simone nu må sige farvel til drømmen om at få flere børn. Det har fået hende til at reflektere og stille spørgsmålstegn til sin fremtid.

– Er jeg egoistisk eller menneskelig for at tage den beslutning. Nu kan jeg ikke tilbyde et fremtidigt barn til min (forhåbentligt) kommende kæreste. Bliver man mon valgt fra af den årsag? skriver Simone, men hun er alligevel sikker på, det er den rigtige beslutning.

LÆS OGSÅ: ‘Vild med dans’-deltager droppet inden premieren

– Det er nu 110 procent sikkert, at jeg ikke kan få flere børn. Det er da selvfølgelig ikke en nem beslutning, men jeg bliver nødt til at tænke på mit helbred, så jeg kan være der fuldt ud for min søn Luca, fortæller hun og understreger, at hun glæder sig til ikke længere at skulle bløde og have de gener, som hun nu har døjet med i over et år.

– Der burde ikke være langvarige gener i min hverdag. Altså der er jo selvfølgelig her de næste uger, som bliver lidt af et helvede i forhold til, at jeg ikke må løfte Luca i 3 uger og så videre. Men på sigt tror jeg ikke, at det på den måde vil give mig direkte gener, at jeg ikke har min livmoder. Hvis man skal se på det positive, så får jeg ikke min menstruation resten af livet længere, slutter hun.

LÆS OGSÅ: Nynne frustreret over Robert: Hvad skal jeg gøre?