Alexandras triste højtid: Jul uden drengene

Grevinden skal i år holde singlejul.

Af Kenth G. Madsen - 11. november 2018 kl. 11:55

Som i mange andre skilsmissefamilier er grevinde Alexandra og prins Joachim nødt til at undvære deres børn hveranden jul.
I år er det Joachims tur til at have drengene i højtiden, så Alexandra må undvære prins Nikolai, 19, og prins Felix, 16, juleaften. De skal nemlig holde jul sammen med Dronningen og den øvrige kongefamilie på Marselisborg Slot i Aarhus.
LÆS OGSÅ: Derfor bliver Alexandra i Danmark
LÆS OGSÅ: Alexandra taler ud om skilsmissen: Den var smertefuld
Den 54-årige grevinde har endnu ikke planlagt, hvad hun vil foretage sig i sønnernes fravær. Det afslører hun overfor HER&NU.
– Jeg ved faktisk ikke, hvad jeg selv skal endnu. Joachim og jeg har jo aftalt den fordelingsordning, at vi har dem (sønnerne, red.) hvert andet år. Det er jo altid lidt trist, når de ikke er der, siger Alexandra.
LÆS OGSÅ: Store vægttab hos Mary og Marie: Prinsesser på skrump
LÆS OGSÅ: Vildt forbrug: Kongehuset fyrer 129.160 kroner af hver dag

Ikke første alenejul

Det er dog ikke første gang, at hun skal holde singlejul. Året efter skilsmissen fra Martin Jørgensen i 2015 tilbragte hun også juleaften uden børn eller ægtefælle. Den gang overvejede hun at rejse til Wien, hvor hendes 83-årige mor, Christa Maria Manley, bor til daglig, efter hun og Alex’ far flyttede fra Møgeltønder i 2008.
Alternativt kan Grevinden invitere sin mor hjem til Charlottenlund-villaen, men Alexandra har også to yngre søstre, Martina og Nicola, at sætte sin lid til, så det ikke bliver for ensomt. Den første af dem bor i London, kun halvanden times flyrejse fra København.
LÆS OGSÅ: Parterapeuter: Derfor har Alexandra ikke en ny mand
Grevinden vil formentlig vælge samværet med sin mor, der er alene efter at have mistet Alexandras far, Richard Manley, i 2010.
– Jeg beundrer min mor. Trods sin høje alder bor hun for sig selv og gør aktivt brug af sit netværk bestående af familie og nære venner. Jeg håber da, at jeg har arvet hendes gode gener, fortalte hun for to år siden til HER&NU.
LÆS OGSÅ: Nikolai klar til millioner: Derfor droppede han sin uddannelse

Artiklen fortsætter under videoen, hvor Brian Mørk deler sin sorg:

LÆS OGSÅ: Prins Joachims firma får bøde: Træder på Maries hjerteblod

Samles om Margrethe

Mens Alexandra overvejer alternativ jul uden børn, skal Nikolai og Felix være sammen med hele den kongelige familie på Marselisborg Slot. Og Dronningen glæder sig til at modtage alle børnebørnene til den første jul uden prins Henrik, der døde i februar.
– Jeg ser meget frem til julen, for jeg regner med, at hele min familie kommer. Så det bliver dejligt med alle børnebørnene. Det bliver en god jul, det tror jeg helt bestemt, siger Dronningen til Ritzau.
LÆS OGSÅ: Mary mindes sin mor: Sorgen er der stadig
LÆS OGSÅ: CHOK! Fotograf lå i skjul: Topløs Mary beluret
Og traditionerne skal holdes i hævd:
– Jeg tror, vi kommer til at gøre nøjagtig, som vi har gjort i alle årene. Vores julemiddag og den slags ting skal stadig være den traditionelle med risengrød og gås, og så får vi i vores familie den engelske plum cake, som jeg lærte at kende af min mor (dronning Ingrid, red.), og som jeg er meget glad for, lyder det.
LÆS OGSÅ: Åh nej! Kronprins Frederik i alvorlige problemer
LÆS OGSÅ: Mary afslører: Sådan friede Frederik